EXCLUSIV Povestea incredibilă a lui Aurică Rădulescu - regele uitat al fotbalului românesc GALERIE FOTO

EXCLUSIV Povestea incredibilă a lui Aurică Rădulescu - regele uitat al fotbalului românesc GALERIE FOTO

Aurică Rădulescu făcea spectacol pe terenul de fotbal

Pe data de 13 octombrie 1953 se năştea la Adamclisi, o comună din judeţul Constanţa, Aurică Rădulescu, cel care avea să moară la numai 26 de ani într-un tragic accident de tren la Hanovra. Ar fi devenit legendar ca Dobrin, sau genial ca Hagi.

Din păcate, sportivul care dădea cele mai exacte pase de gol nu a reuşit să coboare la timp din trenul care-l ducea în vacanţă. Aurică Rădulescu era mezinul familiei cu 5 băieţi: Tudor, Victor, Alexandru, Niculae şi Aurică. Aurică Rădulescu era mezinul familiei cu 5 băieţi: Tudor, Victor, Alexandru, Niculae şi Aurică.

Click pe poze pentru galerie foto!

Racolat din curtea şcolii


Primele pase le-a exersat pe maidanul din cartierul Brătianu, acolo unde a copilărit, apoi pe terenul şcolii, unde în prezent funcţionează grădiniţa şi căminul. Acolo l-a descoperit şi antrenorul de la Farul Constanţa Adam Munteanu (Adămuţă, aşa cum îl cunoaşte toată lumea). „Mergeau antrenorii prin şcoli să caute elevi talentaţi la fotbal. Aşa l-au găsit pe fratele meu, un stângaci foarte bun“, povesteşte Victor Rădulescu (71 de ani), care, la rândul lui a jucat fotbal la Electrica, CFR şi mai apoi a antrenat echipa CFR.

Aşa a ajuns micul Aurică să joace la grupele de copii ale echipei Farul Constanţa, apoi la tineret. Timp de doi ani a jucat la echipa mare, fiind remarcat de antrenorii de atunci ai clubului de la malul mării.

Citiţi în săptămânalul povestea incredibilă a unui talent de aur frânt la început de drum din cauza unei tragedii!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările