Trenul lovit de pietre în România, Venice Simplon-Orient-Express, a câştigat Oscarul în turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenul Veneția-Simplon Orient Express, care a fost lovit de pietre, în această vară, în România, şi care  opreşte în gările de la Sinaia şi Bucureşti, a câştigat weekendul trecut un premiu la categoria „cel mai bun tren de lux" din Europa la World Travel Awards, supranumite „Premiile Oscar ale industriei turistice".

Singurele prezenţe care te pot duce cu gândul la România la World Travel Awards 2012 (WTA), supranumite „Premiile Oscar ale industriei turistice", sunt două trenuri care traversează ţara noastră - unul poartă numele Transilvaniei, iar al doilea, Venice Simplon-Orient-Express - şi un hotel din Bucureşti.

Primul tren aparţine companiei britanice Danube Express şi străbate, în trei zile, distanţa dintre Budapesta şi Istanbul. Mijlocul de transport  circulă sub numele „Transylvania East" pe traseul Budapesta - Kecskemet - Sighișoara - Braşov - Veliko Târnovo - Kazanlak - Istanbul și sub numele „Transylvania West" pe ruta inversă, dinspre capitala Turciei spre cea a Ungariei.

Un tren numit Transilvania, în „gara“ Oscarurilor din turism

Al doilea este al companiei Venice Simplon-Orient-Express - după cum se numeşte şi trenul - , înființată în 1982 de americanul James Sherwood. Acesta a cumpărat, în 1977, două dintre vagoanele care făcuseră parte din garnitura celebrului tren Orient Express, potrivit http://www.ovidiublag.ro. Sherwood a investit 16 milioane de dolari în cumpărarea și refacerea a 35 de vagoane, punând în circulație noul tren de lux pe ruta Londra-Veneția, începând cu 25 mai 1982.

Pietre în România, laude în lume

Celebrul tren Venice Simplon-Orient-Express va reveni, şi la anul, în România, în ciuda incidentului de la Sighişoara, dă asigurări Anna Nash, directorul de Relații Publice al companiei care operează celebrul tren Orient Express. „Considerăm acesta ca fiind un incident singular și izolat și, prin urmare, nu ne vom schimba traseul", a declarat Anna Nash, conform site-ului clujean cluj.travel. O călătorie cu faimosul tren pe segmentul Istanbul - Veneţia costă, în 2012, 10.540 de euro, iar în 2013 -  14.000 de euro.

Celebru tren Orient Express va reveni, şi la anul, în România, în ciuda incidentului de la Sighişoara

În România, trenul opreşte la Sinaia şi la Bucureşti. Povestea popasului din Sinaia este, și ea, una interesantă. În 1883, regale Carol I a aflat de trecerea trenului și l-a obligat să oprească în Sinaia, iar Majestatea Sa a invitat călătorii la inaugurarea Castelului Peleș. De atunci a rămas o tradiție oprirea trenului în Sinaia.

Incidente şi în afară

Un operator turistic din Cluj-Napoca, Traian Almăşan de la City Tour, spune că incidente cum a fost cel din această vară, din România, au loc şi în afara graniţelor. „Cred că nici 5% din turiştii care călătoreau cu Orient-Express-ul nu au ştiut de incident", susţine Almăşan.

Ce sunt Oscarurile în turism

WTA premiază, din 1993, excelenţa în turism, mai precis acele companii turistice, ajunse branduri, care și-au adus cea mai mare contribuție la dezvoltarea turismului pe parcursului anului precedent. WTA se află, anul acesta, la cea de-a 19-a ediţie.

Surpriză: cel mai bun hotel din România

WTA are, pe lângă premiile continentale, şi o secţiune naţională. „În cazul României, aceasta numără o singură categorie, cea pentru cel mai bun hotel. Nominalizate în acest an au fost Athenee Palace Hilton, Carol Parc, Intercontinental, JW Marriott și Radisson Blu, toate din București. Distincția a revenit în premieră hotelului Carol Parc", potrivit cluj.travel.

Toţi laureaţii fiecărui continent  - care vor concura pe 12 decembrie 2012 în marea finală a WTA 2012, din India - pot fi consulaţi AICI.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite