Studenţii clujeni au luat locul 3 la concursul de design seismic de la Los Angeles. Românii au obţinut şi două bonusuri

Studenţii clujeni au luat locul 3 la concursul de design seismic de la Los Angeles. Românii au obţinut şi două bonusuri

Echipa Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca s-a clasat pentru a cincea oară pe podium la concursul Seismic Design Competition.

Seismic Design Competition este un concurs de inginerie seismică, organizat anual în Statele Unite ale Americii, în cadrul conferinţei Earthquake Engineering Research Institute. (EERI) Concursul se adresează studenţilor din ciclul de licenţă de pe întreg mapamondul, adunând peste 40 de echipe de la cele mai prestigioase universităţi tehnice. Anul acesta concursul a avut loc în Los Angeles, California.
 
Concursul presupune realizarea unei machete din lemn de balsa care simulează comportarea structurală a unei clădiri multi etajate. În cadrul acestuia,  modelul a fost supus la teste seismice şi a fost evaluat din punct de vedere arhitectural, structural şi economic.
 
Studenţii clujeni au continuat tradiţia de a se poziţiona pe podium, anul acesta alături de renumitele universităţi din California UC Berkeley şi UC Los Angeles, obţinând locul al treilea. De asemenea, studenţii au obţinut bonusul pentru cea mai bună prezentare orală şi premiul pentru cel mai bun design de tricou.
 

Echipă formată din studenţi de la două facultăţi

 
Echipa de anul acesta a fost formată din 10 studenţi de la Facultatea de Construcţii şi 5 de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din Cluj-Napoca. Aceştia au fost îndrumaţi de 3 profesori coordonatori şi un student doctorand. Lucrul pentru acest proiect a durat şapte luni şi a presupus peste 400 de ore de implicare din partea fiecărui student.
 
Pe lângă participarea la concurs, posibilitatea de a asista la prezentările ţinute în cadrul conferinţei şi interacţiunea cu profesorii şi antreprenorii prezenţi a fost un real avantaj de care au beneficiat studenţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: