Studenţi din Cluj, calificaţi, din nou, la concursul de design seismic din Los Angeles. Printre finalişti sunt tineri de la Standford şi Berkeley

Studenţi din Cluj, calificaţi, din nou, la concursul de design seismic din Los Angeles. Printre finalişti sunt tineri de la Standford şi Berkeley

Echipa de studenţi de la UTCN ce participă la competiţia din Los Angeles   FOTO UTCN

Studenţii Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca participă, din nou, la Concursului de Design Seismic din Los Angeles. Ei îşi vor testa macheta din lemn de balsa miercuri, 21 martie, la ora 13.00, la Salonul internaţional al cercetării ştiinţifice, inovării şi inventicii Pro Invent din intervalul 21-23 martie, de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înainte să plece la Concursul de Design Seismic din Los Angeles, studenţii Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca îşi vor testa macheta din lemn de balsa miercuri, 21 martie, la ora 13.00, la Salonul internaţional al cercetării ştiinţifice, inovării şi inventicii Pro Invent, desfăşurat în intervalul 21-23 martie, de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Competiţia Seismic Design Competition este un concurs de inginerie seismică, care se organizează anual în Statele Unite ale Americii, în cadrul conferinţei anuale EERI - Earthquake Engineering Research Institute -, şi care se adresează studenţilor din ciclul de licenţă din toată lumea. Se vor întrece  peste 40 de echipe de la cele mai prestigioase universităţi tehnice.

Concursul presupune realizarea unei machete din lemn de balsa care simulează comportarea structurală a unei clădiri multi-etajate. În cadrul acestuia, modelul este supus la teste seismice şi este evaluat din punct de vedere arhitectural, structural şi economic, informează reprezentanţii UTCN.

Echipa de anul acesta este alcătuită din 10 studenţi de la Facultatea de Construcţii şi 5 de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din Cluj-Napoca. Ei sunt coordonaţi de trei profesori şi un student doctorand. Tinerii au fost selectaţi în iunie 2017, iar proiectul s-a realizat în şapte luni. Asta înseamnă peste 500 de ore de muncă din partea fiecărui student.

Studenţii de la UTCN s-au clasat, anul acesta, în primele 10 poziţii din cele 43 admise, alături de universităţi de prestigiu precum Universitatea din California Los Angeles, Berkeley, Standford, Cornell.


Mai puteţi citi:

Rectorul UBB: „Tinerii nu mai ştiu ce să creadă despre Mihai Viteazul, Bălcescu, Kogălniceanu, dar ştiu despre Pokemoni, Harry Potter, despre felurite droguri”

citeste totul despre: