Profesorul de sex de la UMF Iaşi şi-a plagiat doctoratul. Cum înţelegea el să-i înveţe pe studenţi carte: luare de mită, tentativă de viol, şantaj şi „copy-paste“

Profesorul de sex de la UMF Iaşi şi-a plagiat doctoratul. Cum înţelegea el să-i înveţe pe studenţi carte: luare de mită, tentativă de viol, şantaj şi „copy-paste“

Dumitur Păduraru  FOTO: arhiva Adevărul

Dumitru Păduraru (50 de ani), conferenţiarul universitar de la UMF„Gr. T. Popa“ din Iaşi arestat preventiv, zilele trecute, pentru luare de mită, tentativă de viol şi şantaj, şi-a plagiat teza de doctorat, susţine plagiate.ro. Acesta este un site înfiinţat de un grup de universitari clujeni care luptă împotriva corupţiei academice şi conţine o „listă a ruşinii“ cu toate lucrările plagiate din ţară.

Conferenţiarul universitar, arestat în scandalul „sex la examen“ la UMF Iaşi, şi-a dat doctoratul în 1997 cu tema „Studiul sistemic şi telomic al arterei mezenterice superioare“. Potrivit site-ului clujean, Dumitru Păduraru a folosit pentru teza sa de doctorat doi autori din care a copiat pagini, imagini, până şi pasaje din prefaţă şi din concluzii. Mai precis, e vorba de teza de doctorat a lui I. M. Zamfir din 1985, intitulată „Studiu asupra morfofiziologiei vascularizaţiei arteriale a colonului stâng în vederea intervenţiilor chirurgicale“ şi de o carte semnată de I. Hăulică, „Fiziologie umană“ apărută la Editura Medicală, în 1989.

„Da, confirm că teza de doctorat elaborată de dl.Păduraru Dumitru cu titlul “Studiul sis­te­mic şi telomic al arterei mezenterice superioare” elaborată în 1996 la Universitatea de medicină şi farmacie „G.T.Popa” din Iaşi sub conducerea Prof. Mircea Chiriac de la aceeaşi universitate prezintă două plagiate şi se află în Indexul Operelor Plagiate (www.plagiate.ro) la poziţiile 134/06, respectiv 135/06“, spune preşedintele Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR), universitarul clujean Dorin isoc.

Plagiate.ro prezintă explicit, pe pagini, cât a copiat profesorul şi de unde. Iar acest fapt îl face transparent, pe site, pentru a nu exista niciun dubiu - AICI şi AICI.

Sex săptămânal, timp de un semestru 

Despre universitarul, denunţat de o studentă cu care ar fi încercat să facă sex, se spune că cere şpăgi substanţiale chiar şi pentru o simplă notă de trecere la un examen. Păduraru i-ar fi cerut tinerei să se culce cu el, săptămânal, pe timpul semestrului al II-lea promiţându-i că o va putea ajuta şi să promoveze examenul de admitere de la Facultatea de Medicină Generală, care va avea loc în vara acestui an şi la care Păduraru este membru de comisie.

Alături de el au fost arestate alte două cadre didactice de la aceeaşi universitate, Carmen şi Gheorghe Dorobăţ.

Conducerea UMF Iaşi nu a dat niciun comunicat de presă legat de cele trei cadre didactice şi faptele lor.

Verdictul comisiei UMF din 2008: „nu este plagiat“

Aceeaşi conducere a organizat, în 2008, o comisie care să analizeze dacă teza de doctorat a lui Dumitru Păduraru a fost sau nu un plagiat.

„Teza multiplu plagiată a fost analizată în 2008 de o comisie de analiză a cazului care, în ciuda evidenţelor, inventează argumente halucinante cu care îşi construieşte verdictul. “...Verdictul unanim al comisiei: nu este plagiat...”. Motivul este unul cu totul original şi afirmă că “…există o filiaţie profesională: prof. dr. Mircea Chiriac (n.a. conducătorul ştiiţific al tezei) - prof. dr. Mircea Zamfir (unul din autorii plagiaţi) - conf. Păduraru Dumitru (autorul tezei plagiate). Filiaţia, în domeniul ştiinţific, presupune preluarea, perpetuarea, promovarea ideilor şi concepţiilor ştiinţifice. Tot ce pare asemănător în cele două teze poate fi interpretat necorespunzător numai de cineva  care nu stăpâneşte suficient cunoştinţele biologice şi realitatea anatomică…”.

Mai pe înţelesul tuturor, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “G.T. Popa” din Iaşi, care semnează concluziile comisiei secrete de analiză, fiindcă nu se dau numele specialiştilor mondiali, spune că “…ce e al nostru, indiferent de cine este creat…”  poate fi luat de oricare din noi că noi lucrăm la grămadă. Tot rectorul cel cinstit face linişte şi spune că cine nu crede ce vede când citeşte teza plagiată şi teza din care s-a plagiat este şi prost şi neştiutor. Baronul rector a făcut dreptate! În Universitatea lui nimeni nu are voie să comenteze şi să gândească!“

„Cancerul“ din universităţi

Subiectul plagiatului era atins de preşedintele Asociaţiei GRAUR, într-o scrisoare adresată pe 2 ianuarie 2015 intelectualilor românii:

„Din analiza sumară a primelor informaţii publicate de noi în Indexul Operelor Plagiate în România de la www.plagiate.ro, este uşor de constatat că există universităţi în care s-au constituit adevărate grupuri infracţionale alcătuite din zeci de persoane conduse nu arareori chiar de rectorii acestor instituţii şi destinate inducerii în eroare asupra calităţii şi bonităţii academice ale universităţilor. Prin punerea în circulaţie a unor publicaţii acreditate în mod discutabil de organisme ale Ministerului Educaţiei, aceste persoane, ajunse pe această cale profesori universitari, s-au dovedit a fi autori de lucrări plagiate care au fost luate apoi în considerare la promovarea lor.

În astfel de instituţii, grupul infracţional constituit îşi continuă activitatea malefică prin existenţa sa ca grupare mafiotă cu singura menire a căpuşării banului public şi a obstrucţionării oricărei formă de transparenţă decizională care i-ar dăuna.
Prin analiza temeinică efectuată, am constatat că prin politica dezastruoasă a miniştrilor educaţiei din ultimii 25 de ani, în România există un număr de cel puţin 10,000 de lucrări publicate plagiate. Aceste lucrări aparţin în mod exclusiv unor autori care provin din instituţiile universitare cu funcţii didactice, persoane din cercetare sau persoane care au finalizat teze de doctorat.

Trebuie subliniat că fenomenul plagiatului are la bază în principal ignoranţa educaţiei universitare în materie de respectare a operelor celorlalţi creatori precum şi cerinţa absurdă a miniştrilor pomeniţi care condiţionează promovarea profesională de existenţa unei liste de cărţi publicate“.

 

Mai puteţi citi:

EXCLUSIV Şeful poliţiei anti-plagiat, despre ordonanţa „pontală“: „Haiducul-premier îndoaie şi dezdoaie legea de câte ori doreşte“

„Poliţia anti-plagiat“ atacă ordonanţa lui Ponta de renunţare la doctorat

Scrisoarea dură a unor clujeni, despre „Ponta copy-paste“: „Plagiatul nu este guturaiul unor indivizi afectaţi de  grandomanie, ci e cancer“

FOTO VIDEO Site-ul care identifică lucrările copiate, creat de un clujean. Dorin Isoc: „România are cel puţin 40 de şcoli de plagiat”

Ce zice Înalta Curte despre concedierea unui profesor universitar din Cluj: „În Evul Mediu, orice îndrăzneală de a gândi diferit era considerată o erezie“

Profesorul-interlop arestat în scandalul „sex la examen“ la UMF Iaşi: 500 de euro şpaga minimă, bătut în stradă, aruncat în aer cu maşina

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările