Justiţie pe bandă rulantă: două dosare pe zi au avut de soluţionat judecătorii din Ardeal în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorii din circumscripţia Curţii de Apel Cluj au avut de judecat două dosare pe zi în 2014.
Judecătorii din circumscripţia Curţii de Apel Cluj au avut de judecat două dosare pe zi în 2014.

Judecătorii aflaţi în raza de activitate a Curţii de Apel Cluj (instanţele din patru judeţe: Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Sălaj)  au soluţionat anul trecut, în medie, 698 de dosare. Aceasta înseamnă o medie de două dosare pe zi.

Bilanţul Curţii de Apel Cluj, care are în circumscripţie, instanţele din patru judeţe: Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Sălaj, arată că în 2014, un judecător a soluţionat în medie, 698 de dosare. Numărul este mai mic faţă de 2013 (872 dosare) şi 2012 (852 de dosare).  

Numărul de dosare soluţionate de un judecator variază în funcţie de instanţa la care activează: un judecător de la judecătorii a soluţionat; 625 de cauze un judecător la tribunale şi 858 de cauze  un judecător la Curtea de Apel Cluj.

Hotărâri desfiinţate 

La Curtea de Apel Cluj, din cele 569 de hotărâri atacate au fost modificate sau desfiinţate în căile de atac 193 hotărâri, ceea ce reprezintă un indice de casare de 1,11%. 

Tribunalele din aria de competenţă a Curţii de Apel Cluj au obţinut o medie a indicelui de casare de 3,33%, ca urmare a desfiinţării sau modificării unui număr de 1.569 hotărâri din totalul de 8.487 hotărâri atacate.

Media indicelui de casare a fost depăşită de Tribunalele Sălaj, cu 8,53% şi Maramureş cu 4,97%, sub medie situându-se Tribunalul Specializat Cluj, cu 1,85%, Tribunalul Cluj cu 1,09% şi Tribunalul Bistriţa Năsăud cu 2,27%.

Instanţele fruntaşe la desfiinţări

La judecătorii, media indicelui de casare s-a menţinut aproape la aceeaşi valoare 2,68% în anul 2014, respectiv, 2,16% în anul 2013, din cele 103.481 hotărâri pronunţate fiind atacate 13.962 deci o pondere a atacabilităţii de 13,49% şi desfiinţate sau modificate 2.774 hotărâri.

Printre instanţele cu un indice de casare mai ridicat se numărăJudecătoriile Târgu-Lăpuş (10,52%), Sighetu Marmaţiei (5,27), Huedin (5,19%), Şimleu Silvaniei (4,57%), şi Vişeu de Sus (4,24%), procente peste medie întâlnindu-se şi la Judecătoriile Baia Mare (3,43%), Gherla (3,13%), Turda (3,11%) şi Zalău (2,93%), cele mai mici valori fiind înregistrate la Judecătoria Cluj-Napoca (1,68%) şi Bistriţa (2,03%).

Citeşte şi

Primul termen în „dosarul Uioreanu”: inculpaţii au ales să tacă. Avocaţii au cerut reaudierea martorilor

La primul termen în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, este acuzat de luare de mită, acesta a ales să nu dea declaraţii în faţa instanţei. Singurul care a vorbit a fost Gabriel Davidescu, care a susţinut că nu a luat mită de la fostul preşedinte al CJ.

Procesul lui Horea Uioreanu, fostul preşedinte al CJ Cluj, a început cu o amânare

Procesul lui Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a început joi, 12 februarie, cu o amânare pe 2 martie.

Un nou dosar penal pentru Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj. DNA a pus sub acuzaţie un fost subofiţer SRI şi pe fostul subprefect Anca-Elena Albu, fost subofiţer în cadrul SRI, a fost pusă sub urmărire penală de către DNA fiindcă că i-a permis lui Horea Uioreanu, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să aibă acces la informaţii care nu erau destinate publicităţii.

UPDATE Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, rămâne în arest preventiv. El este cercetat de DNA într-un nou dosar Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, rămâne în continuare în arest, după ce magistraţii Curţii Supreme au decis să respingă contestaţia.

VIDEO Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost reţinut. Este acuzat de luare de mită, complicitate la spălare de bani şi fals Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Horia Uioreanu a fost reţinut după şase ore de audieri. El a părăsit sediul DNA într-o maşină a instituţiei, însoţit de doi anchetatori. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite