Fotografii fabuloase realizate de un român. Imaginile sunt surprinse în interiorul instrumentelor muzicale

Fotografii fabuloase realizate de un român. Imaginile sunt surprinse în interiorul instrumentelor muzicale

Aşa arată interiorul unei viori. FOTO: Adrian Borda

Artistul român Adrian Borda, originar din Reghin – „oraşul viorilor” – a realizat un set de fotografii incredibile în interiorul unor instrumente muzicale. Pictorul suprarealist a dorit să vadă ce se ascunde sub învelişul lemnos al unei viori sau a unui violoncel.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adrian Borda nu cântă la vreun instrument muzical, dar s-a gândit să le folosească pentru a fascina din punct de vedere vizual. El a început să fotografieze în interiorul unor instrumente precum viori, chitare sau saxofoane.

„Locuiesc în Reghin, România, numit şi oraşul de viori", a declarat Adrian Borda pentru Bored Panda.

 „Majoritatea viorilor din ţara noastră sunt făcute aici. Sunt un pictor suprarealist şi multe dintre picturile mele conţin teme legate de viori”, a mai spus el.

„Nu ştiu prea multe despre instrumentele pe care le-am fotografiat. Este vorba despre instrumente stricate care au fost „deschise” pentru reparaţii, aşa că am reuşit să pun camerele în interiorul lor. Primul pe care l-am fotografiat a fost un bas dublu pe care l-am găsit în magazinul unui prieten. Al doilea a fost un violoncel foarte vechi francez din vremurile lui Napoleon, pe care l-am găsit în oraşul Amiens, într-o casă a regizorului orchestrei Dominique Leroy”, a povestit el pentru sursa citată. 

Inspirat de o campanie de promovare a orchestrei Filarmonicii din Berlin

Adrian a găsit cea mai mare parte a inspiraţiei pentru proiect în cadrul unei campanii de promovare a orchestrei Filarmonicii din Berlin. „Nu aveam nici o idee despre cum au fost făcute imaginile şi nu eram sigur dacă erau fotografii sau imagini digitale, aşa că acest proiect a fost o adevărată provocare”, arată românul.

„A fost o adevărată provocare plăcută de a crea atmosfera potrivită în interior. Odată, am folosit praf de lemn, iar cea mai bună lumină era un bec din tavan. Am mutat în violoncel în jurul casei pentru a mă juca cu diferite unghiuri de lumină. Sper că seria va continua, intenţionez să fotografiez mai multe instrumente şi alte obiecte interesante din perspective neobişnuite ". a conchis acesta. Adrian îşi expune lucrările pe site-ul personal. 

Fotografie din interiorul unei chitare. FOTO: Adrian Borda 

Imagini din aceeasi galerie
  • Fotografie din interiorul unei chitare. FOTO: Adrian Borda 
  • Interiorul unui violoncel. FOTO: Adrian Borda
  • Interiorul unui violoncel. FOTO: Adrian Borda
  • Interiorul unei vioare. FOTO: Adrian Borda
  • Interiorul unui saxofon. FOTO: Adrian Borda
  • Interior de violoncel. FOTO: Adrian Borda
  • Interior de vioară.FOTO: Adrian Borda
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: