Festivalul din România recomandat de britanici. „Proiecţiile au loc într-o serie de locaţii uimitoare, de la castele la muzee în aer liber şi biserici“

Festivalul din România recomandat de britanici. „Proiecţiile au loc într-o serie de locaţii uimitoare, de la castele la muzee în aer liber şi biserici“

Festivalul de film de la Cluj este printre cele mai importante festivaluri de profil din Europa. FOTO TIFF

Publicaţia britanică The Guardian recomandă 10 festivaluri din Europa, de neratat în această vară. Printre acestea se află şi un festival organizat în Cluj.

Transilvania International Film Festival (TIFF) a fost inclus de The Guardian într-un top al celor mai bune festivaluri. „Numit «oraşul comorilor», Cluj-Napoca are o rumoare creativă în tot timpul anului, dar prinde viaţă atunci când festivalul de film este în oraş. Proiecţiile au loc într-o serie de locaţii uimitoare, de la castele la muzee în aer liber până la biserici. Pe 21 iunie este proiectat documentarul din 1972 Moonwalk One, cu acompaniament muzical live al trupei franceze Invaders. De asemenea, TIFF va sprijini regizorii ucraineni prin proiecţii speciale de filme, inclusiv apreciatul Reflection a lui Valentyn Vasyanovych”, au scris britanicii.
 
Jurnaliştii de la The Guardian amintesc că preţul abonamentului pentru festival este de 29 de lire sterline şi recomandă un hostel unde preţurile pornesc de la 6 lire sterline. TIFF este organizat la Cluj în perioada 17-26 iunie.
 
Celelalte festivaluri de film recomandate de britanici sunt, în ordine, cele de la Annecy (Franţa), Split (Croaţia), München (Germania), Karlovy Vary (Cehia), Locarno (Elveţia), Veneţia (Italia), San Sebastian (Spania), Zurich (Elveţia) şi Mallorca (Spania). TIFF a fost a treia recomandare făcută de publicaţia britanică.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările