Ce delicatese te aşteaptă la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber. Ţine trei zile şi are loc în parcarea unui mall din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În anii treucţi s-a gătit varză a la Cluj FOTO: Florina Pop
În anii treucţi s-a gătit varză a la Cluj FOTO: Florina Pop

În septembrie, la Cluj, a devenit deja o tradiţie organizarea Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber. Se va desfăşura de vinerea viitoare, 11 septembrie, până duminică inclusiv, 13 septembrie.

”Ediţia din acest an, aduce prima competiţie Internaţională Continentală de tip Black Box din România dar şi o surpriză de proporţii. Atmosfera evenimentului va fi incinsă de membrii legendarei trupe Iris, ce vor susţine un mega concert. Luna septembrie aduce în fiecare an la Polus Center cel mai complex eveniment gastronomic din România şi Sud-Estul Europei - Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber”, anunţă organizatorii.

O altă noutate a evenimentului este lansarea primei competiţii internaţionale continentale de tip Black Box din România. În cadul acestei competiţii, fiecare concurent va primi prin tragere la sorţi o cutie cu ingrediente surpriză, cu care vor trebui să pregătească câte un preparat conform categoriilor de concurs.
La acest campionat va avea loc o nouă ediţie de Master of Flames Cooking Show-bucătărie ciobănească românească, prilej cu care se va amenaja o stână tradiţională românescă, construită după modelul celor din Munţii Căpăţânii.

”În plus, la Polus va avea loc primul Grill Party Show cu cel mai mare grill rotisor vertical din România, unde se vor găti aproape 600 de kilograme de carne. A devenit deja o tradiţie, ca în fiecare an, să fie stabilit un nou record culinar internaţional. Astfel, anul acesta, în cadrul evenimentului, membrii organizaţiei Federazione Italiana di Pasticceria Gelateria e Cioccolateria din Sicilia vor pregăti o Cassata Siciliană de 150 de kilograme”, adaugă organizatorii.

Campionat Internaţional de gătit în Aer Liber va mai cuprinde un Pizza Racing Show, demonstraţii de carmangerie tradiţională românească, demonstraţii de bucătărie fusion euro-orientală, bartenders’ Black Box Competition, cantina comunistă Polus Center şi o paradă a somelierilor.
Iris va concerta sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 20.30.

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center în Gastronomie, va avea loc în perioada 11-13 septembrie 2015, în parcarea centrului comercial.
 

Programul detaliat:

Vineri, 11 septembrie 2015

18,00 – Festivitatea de deschidere a competiţiei
19,00 – Gastro Show – lansarea bucătăriei de la „Stâna Polus”, 6 feluri de mâncare ciobănească, partea I, (degustări pentru public)
22,00 – Guerrilla Cooking Show Braşov – demonstraţii de bucătărie braşoveană realizate de echipa de jurnalişti din Braşov coordonată de Alexandru Petrescu, (degustări pentru public)
22,30 – Dj, Music & Dance Party

Sâmbătă, 12 septembrie 2015

8,00 – Înscrierea concurenţilor
9,00–18,00 – Intrarea concurenţilor în competiţia Black Box la categoriile Pasăre, Peşte şi Vegetarian (fiecare concurent are la dispoziţie 1 oră pentru a desăvârşi preparatul pentru prezentare, 4 concurenţi intră simultan în boxe)
11,00 –17,00 - Grill Party Show by Masters of Flames, 600 de kg de carne prăjită pe grill rotisor, degustări
11,30 – 17,30 – Deschiderea „Cantinei Socialiste”by Chef Gigi Fedeleş (degustări pentru public)
12,30 - Startul competiţiei Pizza Racing Show, etapa Polus Center, partea I
13,30 – Demonstraţii Pizza Master, (degustări pentru public)
14,00 – Live Cooking Show: preparate din meniul celebrului tren „Orient Express”, (degustări pentru public)
14,30 – Ora Magicianului, demonstraţii de magie culinară
15,00 – Street Dance Sugar Show, oferit de mai multe echipe de dansatori de breakdance, streetdance
15,30 - Live Cooking Show: preparate din bucătăria orientală, (degustări pentru public)
17,00 – Stâna Polus, 6 feluri de mâncare ciobănească, partea II, (degustări pentru public)
17,30 – Energizează-te prin consumul de dulciuri, demonstraţie de deserturi fresh de vară
18,00 – Parada Somelierilor
18,30 – Live Cooking Show: produse de carmangerie românească tradiţională
19,00 – Decernarea premiilor
20,30 – Concert cu formaţia Iris
22,30 – Încetarea programului

Duminică, 13 septembrie 2015

8,00 – Înscrierea concurenţilor
10,00–19,00 – Intrarea concurenţilor în competiţie la categoriile Desert de Restaurant, Tort Festiv, Meniu Tradiţional;
10,00 – Pregatirile pentru Recordul Internaţional Cassata Siciliană de 150 kg
11,00- Demonstraţii Pizza Master, (degustări pentru public)
13,00 – Startul competiţiei Pizza Racing Show, etapa Polus Center, partea II, trofeul „Claudiu Toader” black box
13,30 - Street Dance Sugar Show, oferit de mai multe echipe de dansatori de zumba, rumba, salsa
14,00 – Stâna Polus, 6 feluri de mâncare ciobănească, partea III, (degustări pentru public)
14,30 - Live Cooking Show: preparate din meniul celebrului tren „Orient Express”, (degustări pentru public)
15,00 – Parada Somelierilor
15,15 - Live Cooking Show: Bucătărie braşoveană cu Guerrilla Cooking
15,30 – Decernarea Trofeului „Claudiu Toader”
16,00 – Recordul Internaţional Cassata Siciliană, certificare, (degustări pentru public)
16.15 - Ora Magicianului, demonstraţii de magie culinară
16,30 – Decernarea Cupei României la Deserturi
17,00 – Bartenders’ Black Box Competition, competiţia barmanilor
18,00 - Live Cooking Show: produse de carmangerie românească tradiţională, tematica: Cina de Ignat
18,30 - Live Cooking Show: bucătărie ţigănească, (degustări pentru public)
19,00 – Parada Somelierilor
20,00 – Decernarea premiilor
22,30 – Încetarea programului

Mai puteţi citi:

Campionatul internaţional de gătit de la Cluj: Îngeri, demoni şi mămăliga uriaşă a lui Boc

„Nişte ţărani“ gătesc preparate antice la campionatul de gătit din Cluj 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite