Unul dintre răniţii deflagraţiei din comuna Dorobanţu, în stare critică. Dragoş Radu este elev la Colegiul Barbu Ştirbei, colegii strâng bani ca să-l salveze

Unul dintre răniţii deflagraţiei din comuna Dorobanţu, în stare critică. Dragoş Radu este elev la Colegiul Barbu Ştirbei, colegii strâng bani ca să-l salveze

Răniţii au fost traansportaţi la Bucureşti cu elicopterul FOTO Adevărul

Unul dintre cei cinci răniţi în deflagraţia petrecută în urmă cu o săptămână în comuna Dorobanţu luptă să trăiască. Este vorba despre Dragoş Gabriel Radu, un adolescent în vârstă de 15 ani, elev la Colegiul Naţional Barbu Ştirbei din Călăraşi, care a sufertit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, în prezent fiind în stare critică la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Colegii de clasă au pus umărul şi au demarat o acţiunea umanitară la Călăraşi pentru strângerea de fonduri, cu speranţa că adolescentul va fi salvat. Elevii nu au reuşit să strângă din donaţii decît 712 lei.  Colegul lor rănit are arsuri grave şi deocamdată nu este transportabil. Familia greu încercată nu dispune de bani pentru suporta costurile intervenţiilor ulterioare. În explozia care a avut loc în gospodăria familiei Radu, cinci persoane, dintre care doi copii, Dragoş şi sora sa în vârstă de 7 ani, au fost răniţi. Conform ultimelor informaţii, tatăl copiilor, afectat şi el grav de explozie s-a stins vineri, 22 decembrie, pe patul spitalului. Imediat după explozia unei butelii, răniţii au fost transportaţi de urgenţă la Bucureşti,.
 
Pompierii militari şi echipaje ale Ambulanţei au intervenit rapid pentru acordarea primului ajutor victimelor şi transportul acestora la spita. Conform primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că deflagraţia  a fost posibilă din cauza unor improvizaţii.
 
Deflagraţia s-a produs într-o gospodărie din localitatea Dorobanţu, în bucătărie, pe 15 decembrie. La sosirea echipajelor de intervenţie, la faţa locului, incendiul era lichidat, fiind identificate cinci victime, trei adulţi şi doi copii, care au suferit arsuri în urma exploziei. Este vorba despre trei adulţi, doi bărbaţi de 41 şi 52 de ani, şi o bătrînă de 75 de ani, şi doi copii de 7 şi 15 ani.
 
După ce au primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului judeţean Călăraşi, dată fiind gravitatea arsurilor suferite, s-a luat hotărârea transportării celor cinci persoane la spitale din Capitală. Un elicopter SMURD şi două ATPVM (autospeciale transport personal şi victime multiple) au transportat persoanele vătămate la spitale din Bucureşti.
 
Cei care doresc să ofere sprijin pot obţine mai multe detalii despre acţiunea umanitară de la prof. Daniela Moisescu, telefon- 0766.595,218.
Vă recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările