Mai puţine infracţiuni, sesizate în a doua zi de Crăciun. Peste 25.000 de poliţişti, în teren

Mai puţine infracţiuni, sesizate în a doua zi de Crăciun. Peste 25.000 de poliţişti, în teren

Poliţia a constatat mai puţine infracţiuni FOTO Adevărul

În a doua zi de Crăciun, au fost sesizate cu 50% mai puţine infracţiuni faţă de acceaşi perioadă din anul trecut, nefiind înregistrate evenimente deosebit de grave, a anunţat Ministerul aafacerilor Interne(MAI).

Ştiri pe aceeaşi temă

"Aşa cum v-am anunţat zilele trecute, pentru minivacanţa de Crăciun conducerea MAI a dispus ca, în fiecare zi, să fie mobilizaţi, peste 25.000 de angajaţi, cu 4.000 mai mulţi decât anul trecut, care să aibă în atenţie atât siguranţa cetăţenilor, cât şi verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară. Pe parcursul acestor zile nu s-au înregistrat evenimente deosebit de grave, climatul de ordine publică fiind menţinut la nivelul întregii ţări. În ceea ce priveşte numărul de infracţiuni, se continuă trendul descendent din anii anteriori, în a doua zi de Crăciun, de exemplu, fiind sesizate cu 50% mai puţine infracţiuni faţă de anul trecut", a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.
 
Conform MAI, sâmbătă, au fost prinşi în flagrant 109 autori de infracţiuni, care au săvârşit 112 fapte penale şi au fost depistate 9 persoane urmărite naţional sau internaţional.
 
De asemenea, poliţiştii au acordat o atenţie deosebită drumurilor pe care se pot produce accidente grave. În urma acţiunilor desfăşurate, în data de 26 decembrie, au fost reţinute 247 de permise de conducere şi 57 de certificate de înmatriculare.
 
1.200 de controale, efectiate în a doua zi de Crăciun
 
În ceea ce priveşte limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, la nivelul întregii ţări, în ultimele 24 de ore, s-au desfăşurat aproximativ 1.200 de acţiuni punctuale de control care au vizat peste 77.000 de persoane, 3.800 de operatori economici, 143 operatori transport persoane şi aproape 8.200 de obiective de interes, dintre care 2.600 de restaurante, fast-food-uri şi terase.
 
La acţiunile de control au participat aproximativ 6.200 de poliţişti, 4.300 de jandarmi, 1.000 de cadre ISU, 180 de poliţişti de frontieră şi 2.000 de poliţişti locali.
 
De asemenea, la verificări au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi de la ANSVSA, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Transporturilor şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.
 
În urma acţiunilor de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecţie sanitară, au fost aplicate aproximativ 4.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 835.000 de lei. Majoritatea sancţiunilor, respectiv 3.060, au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie.
 
Totodată, au fost aplicate 32 de sancţiuni pentru nerespectarea distanţării fizice şi 11 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea. Pentru nerespectarea restricţiilor privind circulaţia persoanelor, au fost aplicate 963 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 300.000 de lei. De asemenea, faţă de 14 persoane s-au început cercetările pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările