Depăşirea vitezei legale, cauza accidentelor grave produse pe DN3D

Depăşirea vitezei legale, cauza accidentelor grave produse pe DN3D

Depăşirea vitezei legale, una dintre cauzele accidentelor grave la Călăraşi FOTO IPJ Călăraşi

Una dintre principalele cauze generatoare de accidente pe drumurile publice din municipiul Călăraşi o reprezintă nerespectarea normelor rutiere referitoare la nerespectarea regimului legal de viteză.

Conform poliţiştilor rutieri, după locul producerii se constată că cele mai multe accidente având drept cauză neadaptarea vitezei la condiţiile de drum s-au înregistrat pe noul sector de drum modernizat, DN3D. Astfel, în perioada 10 mai – 10 iunie, aici au avut loc 4 accidente rutiere ca urmare a nerespectării normelor legale instituite în zonă.
 
În urma activităţilor desfăşurate în data de 15 iunie, poliţiştii rutieri au reţinut 15 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
 
Abaterile rutiere au fost constatate cu dispozitiv laser de măsurare a vitezei care are inclus un filtru de vreme ce ajută cinemometrul să funcţioneze optim şi în cazul unor condiţii meteo nefavorabile: zăpadă, ploaie, ceaţă.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările