Ce mesaje a primit pe Facebook şeful Consiliului Judeţean care a fugit de Poliţie: „Bravo, avem cu ce ne mândri! Când fugi eşti vinovat de ceva!“

Ce mesaje a primit pe Facebook şeful Consiliului Judeţean care a fugit de Poliţie: „Bravo, avem cu ce ne mândri! Când fugi eşti vinovat de ceva!“

Vasile Iliuţă, şeful CJ Călăraşi are dosar penal FOTO Facebook /CJ Călăraşi

Circul din trafic avându-l ca protagonist pe Vasile Iliuţă, şeful Consiliului Judeţean (CJ) Călăraşi, s-a mutat pe Facebook. Mai mulţi călărăşeni au postat comentarii la comunicatul publicat de CJ în care se explică împrejurările în care a avut loc incidentul din seara zilei de 26 octombrie. Oamenii sunt revoltaţi, deoarece postările lor, majoritatea incomode, sunt şterse imediat, comentariile pozitive fiind păstrate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Judeţean a avut o reacţie oficială la evenimentul din seara zilei de joi, în care Vasile Iliuţă, oprit la un control de rutină de poliţiştii rutieri, a demarat în trombă, după ce s-a legitimat, fără să aştepte testarea pentru alcoolemie. Comunicatul a fost postat pe pagina de Facebook a instituţiei, dar şi pe pagina personală cea a lui Vasile Iliuţă, cu precizarea că i-a salutat, au discutat, după care a plecat, „fără a avea sentimentul că este urmărit”.
 
Pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice, şeful CJ Călăraşi s-a ales cu dosar penal, cu amendă de 580 de lei şi cu permisul suspendat pentru o perioadă de 30 de zile. “Sunteţi jalnici... poate răspunde cineva la următoarea întrebare: de ce anume ştergeţi comentariile?“, scrie revoltat un tânăr, în timp ce o femeie postează: „Ca să vezi cum poti ajunge vedetă pe toate posturile TV. Bravo, avem cu ce ne mândri!!!!” sau “Aţi putut să vă abţineţi de la postarea asta, era de bun simţ” sau “Când fugi, eşti vinovat de ceva“, făcându-se referire la comunicatul în care se dau explicaţii despre incidentul din trafic. Sute de călărăşeni au postat comentarii, unii indignaţi de atitudinea blândă a poliţiştilor, alţii care îi iau apărarea lui Vasile Iliuţă.
 
Un alt călărăşean notează: ”Oricare VIP, din oricare oraş al României, aşa păţeşte: «Aaa, dumneavoastră eraţi? Să trăiţi!» Şi care poliţie veghează? Cel puţin Rutiera, dacă ar aplica legea si nu ar închide ochii (atunci când este vorba de vip-uri autohtone), am avea un oraş mai civilizat. Mă refer la raliuri pe străzi şi parcări aiurea”.
 
Dosar penal
 
S-a deschis dosar penal pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, după ce, oprit în trafic, pe 26 octombrie, pentru un control de rutină, acesta a fugit cu maşina. El este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
"Acesta nu a respectat indicaţiile poliţiştilor, a continuat deplasarea, fiind găsit ulterior de poliţişti la domiciliul său. Faţă de acesta poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale şi i-a fost suspendat dreptul de a conducere autovehicule pe drumurile publice, pentru nerespectarea indicaţiilor poliţistului. În continuarea verificărilor efectuate, în cauză s-a deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, a precizat agent şef adjunct Florentina Dobre, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Cel mai bogat fermier

Fost primar al comunei Vâlcelele timp de 12 ani, ex-deputat în Parlamentul României, Iliuţă este unul dintre cei mai înstăriţi aleşi din judeţul Călăraşi. 

La cei 49 de ani, politicianul este acţionar la 6 companii, la una dintre ele fiind asociat unic, şi are în proprietate 450 de hectare de teren agricol, exploatând în total o suprafaţă de 3.000 de hectare de pământ. Iliută este absolvent al Facultăţii de Economie Agrară , din cadrul A.S.E. şi are un certitificat de agricultor în culturi vegetale şi crescător de animale în buzunar.

2,8 milioane de euro, fonduri europene

Accesând mai multe fonduri europene destinate domeniului agricol şi zootehniei, Vasile Iuliţă a reuşit să pună pe picioare o fermă ultramodernă de vaci şi de porci în comuna Vâlcelele, dar şi un siloz şi să achiziţioneze mai multe utilaje agricole. După ce a mers în Franţa, Olanda şi Italia, fermierul de la Vâlcelele a făcut demersurile necesare pentru accesarea unui program european cu fonduri nerambursabile în valoare de 2,8 milioane de euro. În 2010 a început la Vâlcelele construirea uneia dintre cele mai moderne ferme zootehnice din judeţ, populată iniţial cu peste 500 de vaci din rasa Holstein.

Peste 120.000 lei, bani din agricultură

Potrivit declaraţiei de avere din 15 iulie 2016 şi postată pe site-ul Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă şi soţia sa, Mihaela Cristina, deţin peste 450 hectare de teren agricol, achiziţionate în perioada 1994-2015, dar şi peste 10.000 metri pătraţi de teren intravilan,  cumpăraţi în perioada 1991-2014.  Tot în declaraţia de avere apare menţionat şi faptul că familia Iliuţă are în proprietate două case: una la Vâlcelelele şi alta în Călăraşi, două apartamente, o casă şi două spaţii comerciale în Călăraşi.

La capitolul “venituri”, Iliuţă notează indemnizaţia de parlamentar de 59.400  lei, salariul soţiei de 18.060 lei anual, precum şi 182.710 lei din arendă teren agricol. Şi soţia, Mihaela Cristina Iliuţă, a obţinut din arendă, 151.755 lei. De asemenea, tot la venituri apare şi unul dintre copiii săi, cu alocaţia de 758 lei. Fostul parlamentar nu are maşini sau bijuterii în proprietate. În declaraţia de interese pe care a semnat-o când şi-a început mandatul la Consiliul Judeţean, apar 6 companii la care acţionar şi doar una, SC Ildu SRL Vâlcelele, la care este unic administrator.

12 ani în fotoliul de primar

Până în 2012, când a decis să intre în lupta pentru alegerile parlamentare, Vasile Iliuţă a ocupat fotoliul de primar al comunei Vâlcele, din anul 2000. În perioada 1988-1990, el a fost şef de depozit la Navrom Călăraşi, iar în anii 90 a fost angajat în postul de lucrător comercial la Remat Călăraşi. În perioada 1994-1998 a fost administrator al SC Ildu SRL, una dintre firmele la care este acţionar majoritar, iar între 1998-2000 a fost director la Avicola Dragoş-Vodă. În politică, Iliuţă a fost mai întâi membru al Partidului Umanist, devenit Partidul Conservator pentru ca ulterior să se orienteze spre PDL. În prezent este prim-vicepreşdinte PNL Călăraşi.

 
Vă recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: