Alertă meteo: fenomene extreme până joi la prânz. Ce zone vor fi afectate

Alertă meteo: fenomene extreme până joi la prânz. Ce zone vor fi afectate

Ninsorile lovesc mai multe regiuni FOTO Adevărul

Începând de marţi seară, vremea se schimbă radical. Meteorologii anunţă precipitaţii abundente, fie sub formă de ninsoare, fie ploi, în majoritatea regiunilor, până joi la prânz.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
De marţi seară până miercuri dimineaţă, 12 judeţe din partea de sud şi sud-vest vor fi sub cod galben de ninsori abundente şi se va depune un strat consistent de zăpadă. Ulterior fenomenele extreme se vor înregistra în alte 14 judeţe. Meteorologiiau emis , marţi, o informare de precipitaţii în extindere şi intensificări ale vântului, valabilă de marţi seară, de la ora 20.00, până joi la ora 11.00.
 
”În intervalul menţionat, precipitaţiile vor fi în extindere, dinspre sud-vest şi vor cuprinde toată ţara. În sudul şi în estul teritoriului se vor cumula local 15…20 l/mp şi pe spaţii restrânse, în special la deal şi la munte, peste 25…30 l/mp. În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitaţii mixte, iar în restul ţării vor fi mai ales ninsori”, a precizat Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM). Se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane şi submontane, iar în a doua parte a intervalului şi în Moldova.
 
Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitaţiile vor fi în restrângere către est-nord-est.
Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că, de marţi seară de la ora 22.00 până miercuri la ora 11.00, 12 judeţe din zona de sud şi sud-vest vor fi sub cod galben de ninsori abundente, local viscolite, cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45…50 km/h, iar la altitudini de peste 1.500 m, în special în Carpaţii de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită şi vizibilitate redusă.
 
 
citeste totul despre: