Vechea maternitate a Buzăului se transformă într-un morman de moloz. Autorităţile vor sugestii pentru viitoarea destinaţie a terenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Muncitorii de la societatea care a câştigat contractul pentru demolarea clădirii de pe Bulevardul Gării au început treaba de o săptămână. Lucrările sunt executate de o firmă din judeţul Ilfov iar timpul rezervat pentru demolare este, conform autorizaţiei, de 12 luni. Pentru dărâmarea vechii maternităţi, Consiliul Judeţean investeşte aproximativ 100.000 de euro.

Muncitorii au pus deja la pământ cea mai mare parte a fostei secţii Obstetrică Ginecologie 1 şi o porţiune din blocul operator. Concomitent cu demolarea părţii din spate a fostei maternităţi se lucrează la scoaterea tâmplăriei termopan şi a geamurilor din fostele secţii de Neonatologie şi Obstetrică Ginecologie 2.

După demolarea care se va încheia anul viitor firma din Ilfov va nivela terenul, ulterior urmând să aibă loc o igienizare dat fiind că pe acel amplasament a funcţionat o unitate sanitară. Conform preşedintelui CJ, Petre Emanoil Neagu, pentru a stabili ce urmează să construiască pe locul rămas liber după demolarea completă a vechii maternităţi, autorităţile judeţului vor organiza o dezbatere publică pentru a vedea ce îşi doresc buzoienii. 

 „Este posibil ca o suprafaţă de teren să o cedăm Ministerului Justiţiei pentru construirea unei noi Judecătorii, am văzut că populaţia îşi doreşte şi un bazin olimpic. Vor fi dezbateri publice şi în funcţie de rezultatul acestora  şi de fondurile pe care Consiliul Judeţean la va avea la dispoziţie vom hotărî ceea ce se va construi acolo. În nici un caz nu va rămâne un teren viran”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Clădirea în care a funcţionat maternitatea din Buzău a fost construită în anul 1960, iar destinaţia iniţială a fost cea de puşcărie. Din 1970 şi până în 2016 a funcţionat neîncetat fără reparaţii capitale. Începând cu subsolul, unde erau vestiarele personalului medical şi terminând cu sălile de operaţie, totul intrase într-o avansată stare de degradare. 

La fel şi echipamentele medicale. Primirea urgenţelor nu se putea face decât într-un singur cabinet, pentru naşteri mai rămăseseră trei săli, iar pentru operaţii, doar două, din necesarul de şase.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite