FOTO Armata s-a mutat cu tehnică de luptă cu tot într-un liceu din Buzău

FOTO Armata s-a mutat cu tehnică de luptă cu tot într-un liceu din Buzău

În curtea colegiului a fost amenajată o expoziţie de tehnică de luptă

Colegiul Naţional ”B.P. Hasdeu” din Buzău a fost asaltat, în prima parte a zilei de joi, de zeci de militari ai Armatei Române, înarmaţi până în dinţi. În cadrul programului iniţiat de Ministerul Apărării Naţionale, „Ziua Armatei României în şcoli”, militarii din Garnizoana Buzău în colaborare cu Biroul Informare Recrutare - Buzău, au organizat o prezentare a domeniului de activitate şi oferta educaţională.


Echipamentele moderne de transmisiuni voce, multimedia şi date, au fost prezentate de Batalionul 47 Comunicaţii şi Informatică au stârnit interesul tinerei generaţii.

Alături de trupele terestre participante la actrivitate, Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu”, Boboc - Buzău a reuşit prin expunerea scaunului giroscopic să capteze interesul elevilor.

Reprezentanţi ai Biroului Informare Recrutare - Buzău au prezentat elevilor de la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” avantajele alegerii carierei militare, oferindu-le prilejul de a afla cum pot accede pe linia carierei militare atât pentru învăţământul liceal cât şi pentru cel universitar, în instituţii care contribuie la o dezvoltare armonioasă şi formarea unor caractere puternice.

Şi pentru ca toate acestea să aibă un sens, în timpul unei ore de istorie, a fost prezentat Drapelul de luptă al Batalionului 47 Comunicaţii şi Informatică "General Nicolae Petrescu", simbol al curajului, dârzeniei şi devotamentului faţă de valorile incomensurabile ale neamului.  

Ţinuta, armamentul, tehnica prezentată, exerciţiile de îndemanare au captat atenţia elevilor şi cadrelor didactice. 

La întâlnirea cu elevii, comandantul Grupului 4 EOD a explicat că în meseria lor nu există situaţie mai uşoară sau mai grea. Toate sunt tratate cu foarte mare atenţie, cu foarte mult profesionalism. Chiar dacă pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu această specialitate pare o joacă, pentru militarii buzoieni de la EOD lucrurile sunt foarte serioase. În caz real, ei nu pot greşi decât o singură dată.

Acest lucru a fost confirmat şi de militarii buzoieni care de-a lungul anilor au fost o prezenţă constantă în teatrele de operaţii din Afganistan, Kosovo sau au participat ca observatori ONU în Cornul Africii. 

Standul trupelor de cercetași

Imagini din aceeasi galerie
  • Standul trupelor de cercetași
  • Echipament pentru dezamorsarea de improvizații pirotehnice, de la distanță
  • În curtea colegiului au fost aduse și vehicule de intervenție
  • Militarii au ajuns și în clase, în cadrul programului
  • Scaunul giroscopic a fost vedeta expoziției 
  • Micuții s-au fotografiat cu militarii de trupele speciale
  • Și căinii pregătiți să descopere explozivi s-au bucurat de admirația elevilor și cadrelor din Hasdeu
  • Echipament pentru dezamorsarea de improvizații pirotehnice, de la distanță
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: