Trofeul „Cocoşul de Munte”, în weekend la Dâmbu Morii

Trofeul „Cocoşul de Munte”, în weekend la Dâmbu Morii

Asociaţia de Turism Montan, Cocoşul de Munte din Braşov, vă invită, în perioada 12-14 iunie, la prima ediţie a trofeului Cocoşul de Munte ce se va desfăşura în Dâmbul Morii, Masivul Piatra Mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Acest eveniment este unul sportiv de tip challenge şi reprezintă a II-a etapă din cadrul Campionatul Naţional de Turism Sportiv “Ştafeta Munţilor”.

Poate participa orice persoană indiferent de experienţă, tot ceea ce trebuie să facă este să respecte regulametul competiţiei. În funcţie de experienţă se va alege o categorie: Family, Juniori, Elite, Open, Veterani, Feminin.
Competiţia “Trofeul Cocoşul de Munte” se va desfăşura în masivul Piatra Mare. Traseul ales de organizatori este unul de o dificultate medie, iar parcurgerea lui necesită o condiţie fizică bună. Categoria Family va beneficia de un alt traseu mai usor.
Pe lângă raidul montan (drumeţia)  concurenţii vor trebui să facă faţa şi altor probe. Proba Teoretică, unde fiecare echipă trebuie să răspundă la un set de 15 întrebări de cultură generală referitoare la zona în care se desfăşoară competiţia. Fiecare membru al echipei va răspunde la câte cinci întrebări. Această probă este cronometrată. Altă probă este cea de orientare turistică.
O probă, opţională de astă dată, este cea de alpinism, care se va desfăşura pe un traseu cu o dificultate redusă, astfel încât şi cei mai puţini iniţiaţi să îl poată parcurge fără mari probleme. Pentru această probă a fost ales un traseu de alpinism din Prăpastia Urşilor. Pentru categoria Family această probă va fi reprezentată de una de noduri folosite în alpinism. În ambele cazuri evoluţiile concurenţilor vor fi cronometrate.
Sâmbătă seara, la focul de tabără se va desfăşura mult iubita probă culturală, o probă aşteptată de toţi, unde cei mai îndrăzneţi dintre participanţi, vor cânta melodii, vor recita poezii, şi vor pune în scenă o mică scenetă (teatru).
Pentru sustinători şi pentru cei care nu vor pleca în drumeţie se vor organiza în tabără diferite activităţi menite să îi bine dispună.
Asociaţia De Turism Montan „Cocoşul De Munte” este o organizaţie cultural-educativă şi sportivă care reuneşte iubitori ai naturii şi pe toţi cei interesaţi în cunoaşterea, studiul şi ocrotirea naturii din judeţul Braşov şi din toată ţara.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările