Sindicaliştii de la Nitroporos Făgăraş intră în greva foamei

Sindicaliştii de la
Nitroporos Făgăraş intră în greva foamei

Sindicaliştii intră miercuri 31 iulie în greva foamei. FOTOBrasovultau.ro.

Cei şapte membri ai Consiliului Sindical au ales această formă extremă de protest deoarece salariile angajaţilor nu au mai fost plătite de două luni. Nici salariaţii disponibilizaţi la 1 iulie nu şi-au mai primit lefurile.

Conducerea societăţii a transmis că a identificat câteva resurse şi că încearcă să rezolve problema. Sindicaliştii spun că vor ieşi din greva foamei doar atunci când salariile vor fi plătite. Aşa cum prevede autorizaţia pe care am solicitat-o din partea primăriei, jandarmeriei şi poliţiei, durata protestului este nedeterminată. Sperăm, pentru că din discuţiile de astăzi cu conducerea societăţii a spus că se vor face demersuri să stingă acestă problemă, în caz contrar este pe durată nedeterminată”, a declarat Lucian Cupu liderul Sindicatului liber Nitramonia-Rompiro.

Majoritatea angajaţilor au familii şi copii, este foarte greu. Facturile nu ne aşteaptă, trebuie plătim taxe, impozite, este foarte, foarte greu. Am ajuns să ne împrumutăm la părinţi, la rude şi de pe carduri descoperite ca să putem să trăim, să rezistăm”, a declarat Ioan Daniel Roşca lider pe nucleu, Sindicatul Liber Nitramonia-Rompiro. În acest moment la Nitroporos mai sunt angajate 170 de persoane din cele 550 câte erau înainte de disponibilizările de la 1 iulie, scrie brasovultau.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: