Directorul Romarm şi directorul Carfil Braşov, o sucursală a companiei, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu

Directorul Romarm şi directorul Carfil Braşov, o sucursală a companiei, au
fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu

Dan Tache este acuzat de abuz în serviciu. FOTOMediafax.

Dan Tache, directorul Romarm şi Aurel Velţan, directorul Carfil Braşov sunt arestaţi şi au fost trimşi în judecată pentru intigare la abuz în serviciu şi abuz în serviciu. Alături de ei va mai fi judecată şi Danniel Liliac, administratorul companiei SC Gold Trans SRL, firmă care a fost favorizată de companiile de stat. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dosarul vizează mai multe contracte încheiate ilegal pentru a favoriza o firmă privată. Aurel Velţan, directorul general al SC Carfil SA Braşov, sucursală a CN ROMARM SA este acuzat de abuz în serviciu.  Dan Tache, director general Romarm este acuzat de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Daniel Liliac, administrator la SC Gold Trans Tur SRL Săcueni este acuzat de complicitate la abuz în serviciu  şi complicitate la tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu.  Şeful serviciului de calitate de la societatea Carfil este inculpat şi el în dosar. Silviu Marinescu este acuzat tot de  abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:  „În perioada iulie 2013 – iulie 2014, la iniţiativa inculpatului Tache Dan, director general al Romarm SA, şi în urma unei înţelegeri prealabile frauduloase cu inculpatul Liliac Daniel - administrator la SC Gold Trans Tur SRL, inculpatul Velţan Aurel, în calitate de director general al SC Carfil SA (filială a ROMARM), a încheiat şase contracte de prestări servicii cu SC Gold Trans Tur SRL, cu încălcarea procedurilor de achiziţie publică (lipsă publicitate, lipsă cerere ofertă, ofertele avute în vedere depuse toate de Liliac Daniel, lipsă proces verbal al comisiei de selecţie a ofertelor). De asemenea, inculpatul Velţan Aurel a întocmit şi alte înscrisuri în vederea perfectării acestor contracte (decizii de comitet director, procese verbale, referate)“

Toate contractele aveau ca obiectiv igienizarea unor hale din Braşov contaminate cu substanţe toxice. Acsete contracte fie nu au fost executate niciodată, fie lucrările au fost de mântuială, iar compania Carfil a fost păgubită cu 770.857,26 lei.

Procurorii au mai găsit un alt contract suspect încheiat în favoarea aceleaşi firme condusă de Daniel Liliac. Aurel Velţan a încheiat un contract, având ca obiect cumpărarea a două mijloace fixe, un strung şi o maşină de filetat, pentru preţul de total de 48.646 lei, contract perfectat cu încălcarea procedurilor de achiziţie publică, ştiind că toate ofertele pentru această achiziţie au fost depuse de Liliac Daniel, cel care era adevăratul beneficiar al contractului. Contractul nu a mai fost executat datorită intervenţiei organelor judiciare, după efectuarea percheziţiei la sediul Carfil SA, contractul fiind reziliat.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Directorul Romarm şi şeful sucursalei din Braşov a companiei, arestaţi pentru abuz în serviciu

Cum făcea afaceri directorul ROMARM, arestat, cu o firmă din Dâmboviţa

Floarea Şerban, prima femeie general din Armata Română, a preluat conducerea Romarm

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările