Compania Sika România face un centru de competenţe modern la Braşov

Compania Sika România face un centru de competenţe modern la Braşov

Investiţia a fost anunţară de Ileana Nicolae, director general Sika România.

Unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale chimice pentru construcţii, investeşte într-un centru de competenţe la Braşov. Acesta va deveni funcţional începând din 2014 şi va dispune de laboratoare specifice, ce vor deservi atât piaţa din România, cât şi pe cele din Europa Centrală şi de Est.

Centrul va dispune de laboratoare de testare ce vor deservi atât România, cât şi ţările din regiune.  „Centrul de competenţe în materiale de construcţii este situat în apropierea sediului central şi a fabricii din Braşov şi se întinde pe o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi. Pentru achiziţia clădirii, dar şi pentru echipamentele necesare, am alocat investiţii susţinute din fonduri proprii”, a declarat Ileana Nicolae, Director General al Sika România.

Potrivit afirmaţiilor sale, în cadrul acestui centru vor fi amenajate laboratoare în care vor fi dezvoltate şi testate produse, cât şi aplicări cu întreaga gamă de soluţii Sika existentă pe piaţa locală.

„Această decizie a fost luată pentru a veni în sprijinul clienţilor noştri.  Aceştia vor putea testa toate soluţiile Sika şi vor beneficia de consiliere profesională”, a mai afirmat Ileana Nicolae.

Centrul va include şi săli de conferinţe dotate la cele mai înalte standarde în cadrul cărora atât angajaţii Sika, cât şi angajaţii clienţilor vor putea lua parte la training-uri speciale în care vor putea afla cum trebuie aplicate soluţiile. Acesta va încorpora şi centrul de competenţe pentru faţade inaugurat încă din 2011, care deserveşte subsidiarele Sika din Europa Centrală şi de Est.

„În cadrul acestui sediu va fi amenajată şi o zonă specială de showroom unde clienţii vor avea acces la mostre şi materiale tehnice ale tuturor soluţiilor comercializate pe plan local”, a mai adăugat reprezentanta companiei.

Centrul este cea de-a doua investiţie realizată de Sika pe plan local de la începutul acestui an. Astfel, în luna martie, compania a achiziţionat o hală şi echipamente de la compania Deutek, urmând ca pe baza acestei infrastructuri să inaugureze, în această toamnă, o fabrică de mortare uscate.

Sika AG cu sediul în Baar, Elveţia, este o companie activă la nivel global în domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria construcţiilor şi industria producătoare (automotive, autobuze, camioane, trenuri, parcuri solare şi eoliene, faţade).

Compania elveţiană este lider în domeniul soluţiilor utilizate în procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie a structurilor portante.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: