Braşovul nu primeşte niciunul dintre cele opt aparate de radioterapie cumpărate de Ministerul Sănătăţii. Fostul aparat a fost casat acum patru ani

Braşovul nu primeşte niciunul dintre cele opt aparate de radioterapie cumpărate de Ministerul Sănătăţii. Fostul aparat a fost casat acum patru ani

Aparatul vechi de radioterapie a fost casat în 2013. FOTOArhivă.

Braşovul nu va primi niciunul dintre cele opt acceleratoare de particule destinate radioterapiei cumpărate de Ministerul Săntăţii. Sunt promisiuni pentru anul viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Braşovului nu va primi nici anul acesta un aparat de radioterapie pentru bolnavii de cancer. Ministerul Sănătăţii a achiziţionat cinci aparate, dar pentru aşte spitale din Bucureşti, Constanţa, Galaţi şi Baia Mare.  Urmează să se mai cumpere trei aparate pentru Oradea, Craiova şi Cluj, nu şi pentru Braşov. Ministerul Sănătăţii a ajunţat că în decembrie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov vor veni experţi ai Agenţiei Europene pentru Energie Atomică de la Viena care vor analiza spaţiile din unitatea medicală, pentru a stabili unde se va construe buncărul necesar aparatului. Abia apoi va fi cumpărat probabil şi aparatul de radioterapie.

La Braşov, acceleratorul de particule de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a fost casat din 2013 şi până acum Ministerul Sănătăţii nu a dat bani pentru a se cumpăra altul. În 2014 s-a spus că Braşovul va fi pus pe lista de priorităţi, lucru care nu s-a întâmpat. În ianuarie 2015 reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai spitalului au cerut din nou fonduri pentru aparat, dar au primit în schimb un control. Imediat după solicitare Corpul de Control de la Ministerul Sănătăţii a venit să verificire activitatea spitalului. De atunci şi până astăzi nu s-a mai întâmplat absolut nimic. În toată această joacă de soarecele şi pisica pacienţii sunt cei care suferă. Oamenii care au ceva bani pot să meargă la Centrul Privat de pe strada Carierei. Cei cu venituri foarte mici sunt însă condamnaţi la moarte. Trebuie să meargă la Spitalele din Cluj sau Bucureşti, dar şi drumul costă.

citeste totul despre: