Bătrânele Dacii îşi dau întâlnire la Braşov

Bătrânele Dacii îşi dau întâlnire la Braşov

Dacia 2000 este o bijuterie pe patru roţi. FOTOAdevărul.

Piaţa Sfatului va fi şi în acest locul în care se vor aduna colecţionarii de autoturisme Dacia din toată ţara. Vor putea fi admirate şi modele rare ca nu pot fi văzute pe şosea.

Evenimentul este organizat de secţia Dacia Clasic a Retromobil Club România. În data de 9 mai Braşovul va fi luat cu asalt de Dacii istorice care vor veni din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate. Evenimentul este un bun prilej pentru  pasionaţi să prezinte maşinile restaurate, iar pentru public, o bună ocazie să afle poveşti nemuritoare despre acest automobil românesc care a intrat în istorie

În Piaţa Sfatului vor putea fi admirate peste 50 de autoturisme istorice Dacia. Vizitatorii vor putea vedea multe modele 1300 şi 1100, dar şi câteva mai rare, aproape imposibil de văzut pe şosele.

La evenimentul de anul trecut cea mai admirată maşină a fost Dacia 2000 denumită „Tovarăşa“, o maşină produsă acum 34 ani special pentru Nicolae Ceauşescu. Are un motor de 2200 de centrimetri cubi, pilot automat pe volan şi poate prinde rapid 175 de km/oră.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: