Un tânăr a fost urmărit de poliţişti pe raza a două judeţe după ce i-a furat maşina mamei lui ca să se plimbe cu prietenii

Un tânăr a fost
urmărit de poliţişti pe raza a două judeţe după ce i-a furat maşina mamei lui
ca să se plimbe cu prietenii

Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 24 de ani este cercetat pentru conducere a unu vehicul fără permis de conducere şi furt între rude după ce a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor şi a fost blocat în trafic abia în judeţul Buzău. Ulterior, s-a stabilit că era şi băut.

Miercuri, 5 mai, ora 02:20, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui vehicul ce se deplasa pe raza localităţii Jirlău. Întrucât, conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor, aceştia au pornit în urmărirea vehiculului, reuşindu-se oprirea autoturismului pe raza satului Rubla, judeţul Buzău.

”În urma verificărilor efectuate, a fost identificat şoferul, în vârstă de 24 de ani, din judeţul Buzău, care nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, de asemenea, stabilindu-se faptul că a luat maşina mamei sale, din curtea locuinţei, fără acordul acesteia. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Pe numele său a fost deschis dosar penal pentru conducere a unu vehicul fără permis de conducere şi furt între rude. De asemenea, în vehicul au fost identifcaţi şi trei pasageri, cu vârstele cuprinse între 16 şi 20 de ani, toţi din judeţul Buzău. Cei patru tineri au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea prevederilor O.M. nr.3/2020.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: