Pedeapsa primită de un bărbat obsedat de o fostă colegă de muncă. Din ce motiv a tăiat-o cu un cuţit în plină stradă

Pedeapsa primită de un bărbat obsedat de o fostă colegă de muncă. Din ce motiv a tăiat-o cu un
cuţit în plină stradă

Nimirceag Cristian  este dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă Foto: obiectivbr.ro

Un bărbat de 47 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a atacat cu un cuţit o fostă colegă de muncă într-un acces de furie necontrolată, în contextul în care femeia a refuzat să aibă o relaţie cu el şi l-a blocat pe o reţea de socializare.

Tribunalul Brăila l-a condamnat, pe 16 martie, pe Nimirceag Cristian, un brăilean de 48 de ani, la patru ani de închisoare cu executare pentru tentativă la omor. Instanţa l-a obligat pe bărbat la tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Decizia instanţei nu este definitivă.

Bărbatul a şocat comunitatea din Brăila după ce, pe 11 septembrie 2019, a urmărit o fostă colegă de muncă, pentru care dezvoltase o adevărată obsesie şi pe care a înjunghiat-o în plină stradă. Nimirceag Cristian a aşteptat-o pe femeie lângă blocul în care locuia, iar când aceasta a ieşit din scară, a lovit-o cu pumnul în faţă, iar apoi a tăiat-o cu un  cuţit în piept.

”Agresorul este o persoană de 47 de ani şi este un fost coleg de muncă al victimei. Este cercetat pentru lovire şi alte violenţe, dar încadrarea juridică a faptei se poate schimba în funcţie de numărul de îngrijri medicale primite de victimă”, ne declara iniţial inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Agresiunea s-a produs în apropierea unei staţii de taxi din Brăila. “I-a produs leziuni traumatice pentru a căror vindecare s-au recomandat un număr de 7-9 zile de îngrijiri medicale, fără ca viaţa victimei să fi fost pusă în pericol”, a precizat în rechizitoriu procurorul de caz.

În faţa anchetatorilor, bărbatul a declarat că o cunoscuse pe femeie la locul de muncă şi se îndrăgostise de ea.

Sentimentele lui Nimirceag Cristian s-au transformat în obsesie, acesta ajungând să îi trimită numeroase mesaje pe telefon şi pe o reţea de socializare. Femeia a încercat de nenumărate ori să îl determine să nu o mai caute, însă fără succes. Pentru că nu a reuşit să îl convingă să o lase în pace, femeia l-a blocat pe reţeaua de socializare. A fost picătura care a umplut paharul.  Individul a decis să o aştepte în faţa blocului unde locuia şi să se răzbune.

Pe 11 septembrie 2019, femeia se ducea să îşi ia copilul de la şcoală şi a rămas şocată de atacul individului, care a tăbărât asupra ei într-un acces de furie necontrolată. Victima a fost preluată ulterior de o ambulanţă şi transportată la spital, unde i s-au acordat îngrijiri medicale. Poliţiştii au declanşat o anchetă pentru identificarea agresorului, însă nu au reuşit să îl prindă, deoarece acesta se ascunsese.

După două zile de la comiterea faptei, pe 13 septembrie, individul s-a prezentat singur la sediul IPJ Brăila, find reţinut şi apoi arestat preventiv, măsura fiind prelungită de Tribunalul Brăila prin decizia de condamnare. Ţinând cont de violenţa cu care a săvârşit fapta şi de posibilitatea ca după ce va fi eliberat să comită şi alte infracţiuni, instanţa a dispus prelevarea de probe biologice de la Nimirceag Cristian, care vor fi folosite pentru obţinerea şi stocarea în cadrul Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului său genetic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: