Cum le-au furat autorităţile dreptul la vot pacienţilor de la Spitalul Judeţean. Bâlbâielile care au dus la o situaţie fără precedent în ultimii 25 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Electoral Judeţean(BEJ) a făcut o sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani după ce pacienţilor de la Spitalul Judeţean ”Mavromati” nu le-a fost asigurat dreptul la vot. În loc să rezolve problema pentru următorul scrutin, autorităţile se ceartă şi pasează vina de la unii la alţii.

O situaţie fără precedent în ultimii 25 de ani a fost înregistrată la primul tur al alegerilor prezidenţiale la Botoşani. Cei 400 de pacienţi cu drept de vot internaţi pe secţiile Spitalului Judeţean ”Mavromati” nu şi-au putu exercita acest drept garantat prin constituţie. 

Duminică, chiar în ziua votului, BEJ a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, dând vina pe conducerea spitalului pentru că nu a făcut solicitare oficială pentru urna mobilă de la spital. Membrii BEJ spun că l-au şi sunat sâmbătă pe directorul de la spital Corneliu Mihai, fără ca acesta să răspundă. În loc să se gândească cum vor remedia situaţia, pentru a nu se repeta şi în turul doi al alegerilor, de pe 16 noiembrie, autorităţile pasează vina de la unii la alţii. 

 Toţi fug de răspundere

Preşedintele Consiliului Judeţean îl exonerează de orice vină pe directorul spitalului, dealtfel coleg de partid şi spune că defapt prefectul este de vină. ”Instiuţia Prefectului trebuia să-i înstiinţeze pe cei din conducera spitalului, despre aceste obligaţii şi că pacienţii pot solicita urnă mobilă”, spune şeful Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu. 

De cealaltă parte, prefectul arată cu degetul tot către directorul spitalului. ”Au fost trimise documente, şi din câte am înţeles sunt şi solicitări de la bolnavi pentru urna mobilă.”, spune prefectul Costică Macaleţi. La rândul său directorul de la ”Mavromati”, Corneliu Mihai spune că a trimis o solicitare la prefectură pentru urnă mobilă, despre care prefectul spune că nici măcar nu a auzit. În concluzie, toţi sunt vinovaţi şi toţi au dreptate. În aceste condiţii în care nimeni nu vrea să îşi asume vina, boroboaţa penală cu voturile la spital riscă să se întâmple şi a doua oară.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Votul electronic: soluţia de care fug politicienii români

Franţa: 800 de kilometri fără nicio secţie de votare

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite