Cântăreaţa de muzică populară în scaun cu rotile. Lecţia de viaţă a tinerei care a rămas paralizată la doar 21 de ani

Cântăreaţa de muzică populară în scaun cu rotile. Lecţia de viaţă a tinerei care a rămas paralizată la doar 21 de ani

Anamaria German, înainte de accident FOTO: Anamaria German

La doar 23 de ani, Anamaria German o interpretă de muzică populară, este dependentă de cei din jur. Paralizată de la brâu în jos şi ţintuită într-un scaun cu rotile, tânăra nu vrea să renunţe la marea sa pasiune: muzica populară. Aceasta prezintă o emisiune de folclor la un post de televiziune regional şi de curând a înregistrat o colindă.

La vârsta la care cei mai mulţi tineri profită de cei mai frumoşi ani, o tânără din Mureş stabilită în Bistriţa de 5 ani este dependentă de cei din jur. Anamaria German are 23 de ani şi de mai bine de doi ani de zile este ţintuită într-un scaun cu rotile, fiind paralizată de la brâu în jos. 
 
În urmă cu doi ani, Anamaria German a fost implicată într-un accident de circulaţie petrecut în municipiu. Tânăra, care la acea vreme abia îşi începea cariera artistică, se afla pe bancheta din spate a unei maşini conduse de un prieten care băuse bine înainte de a se urca la volan. 
 
Şoferul a pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a izbit cu viteză de un copac pe care l-a şi rupt. Atât Anamaria, cât şi prietena sa au ajuns la spital. Dacă prietena sa a scăpat cu câteva zgârieturi, Anamaria s-a trezit paralizată de la brâu în jos. 
 
Au urmat luni lungi de chin, tânăra încercând toate tratamentele disponibile în România şi chiar în străinătate, deşi statul român o ajuta cu nici 1.000 de lei lunar. La doi ani de la accident, Anamaria încă este dependentă total de cei din jur, asta deşi nu a renunţat la gimnastica medicală.
 
Nu poate să meargă la toaletă singură, nu se poate îmbrăca singură, iar despre sarcini uzuale precum curăţenia sau gătitul nici nu poate fi vorba. 
 

Anamaria îşi „ignoră” infirmitatea şi se străduieşte să ducă o viaţă normală

Cu toate acestea Anamaria nu se dă bătută şi refuză să se izoleze. În luna octombrie a acestui an, tânăra şi-a onorat una dintre promisiunile făcute celei mai bune prietene înainte de accident. Aceasta şi-a aranjat părul, a îmbrăcat o rochie de seară şi şi-a năşit cea mai bună prietenă. 
 
„Vreau ca viaţa mea să fie cât mai normală şi eu să fac în limita posibilităţilor ce făceam înainte. Nu se termină aici viaţa mea atâta timp cât trăiesc”, spune, plină de speranţă, Anamaria German. 
 
Lecţiile de curaj pe care ni le dă tânăra interpretă de muzică populară nu se opresc aici. De curând, tânăra a înregistrat, alături de un alt artist din zonă, colinda pe care o plănuia înainte să fie implicată în accidentul rutier.
 
De asemenea, luna trecută, Anamaria a început să modereze şi o emisiune de folclor la postul de televiziune Orizont TV. Asta deşi sediul televiziunii este în alt judeţ, în Târgu Lăpuş, iar tânăra trebuie să străbată săptămânal câte 100 de kilometri pentru a ajunge la filmări.
 
De sarcina de a o duce la Târgu Lăpuş şi a o aduce la Bistriţa, este responsabil soţul artistei, care i-a rămas alături în toată această perioadă şi o sprijină cât poate. 
 

Anamaria, alături de colegii de emisiune (Foto: Arhivă Personală)
 
Întrebată dacă merită tot acest efort pentru a fi mai aproape de marea sa pasiune, muzica, Anamaria spune: „Nu e greu. Eu mi-am dorit mult să muncesc şi să mă integrez în societate. Asta a fost dorinţa mare a mea”. 
 
Anamaria este hotărâtă să nu se oprească aici şi să continue să înregistreze şi alte melodii. Tânăra pregăteşte o melodie în care vorbeşte despre experienţele sale de viaţă de după accident.
 

A vrut să-şi doneze pielea pentru victimele din Colectiv 

Anamaria German a dat dovadă de solidaritatea şi după incendiul de la Club Colectiv. Deşi problemele sale de sănătate nu sunt de lepădat, tânăra a fost dispusă să doneze pielea de pe picioare pentru victimele incendiului. 
 
„Eu nu am bani, dar vreau să îmi donez pielea de pe picioare. Sunt în scaun cu rotile şi eu nu le mai folosesc…Dacă pielea mea va ajuta pe cineva, o fac”, a fost mesajul emoţionant transmis de Anamaria. 
 
Aceasta spunea că se regăseşte în suferinţa tinerilor implicaţi în incendiul de la Colectiv şi că a simţit nevoia să-şi ofere ajutorul cumva. 
 

Vă mai recomandăm:

 
 

Anamaria German, înainte de accident FOTO: Anamaria German

Imagini din aceeasi galerie
  • Anamaria German, înainte de accident FOTO: Anamaria German
  • Anamaria German, înainte de accident FOTO: Anamaria German
  • Anamaria în timpul recuperării fizice FOTO: Facebook
  • În tot acest timp, soțul său i-a fost alături FOTO: Anamaria German
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: