Mica Unire de la 1859, sărbătorită la Centrul Cultural Sighet prin muzică populară

Mica Unire de la 1859, sărbătorită la Centrul Cultural Sighet prin muzică populară

Ziua Unirii Principatelor, sarbatorita in Baia Mare FOTO:Arhiva

Cei 156 de ani de la Unirea Principatelor Române vor fi sărbătoriţi la Centrul Cultural Sighet printr-un spectacol de muzică populară susţinut de Ansamblul Titiana de la Şcoala de Artă Gheorghe Chivu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul Cultural din Sighetu Marmatiei organizează, vineri, 23 ianuarie 2015 , de la ora 13.00, în Sala de Spectacole de pe str. Iuliu Maniu nr.31, un spectacol dedicat aniversării a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române. Despre contextul european al evenimentului va vorbi prof. Marius Voineaghi. Va urma un spectacol sustinut de Ansamblul Folcloric „TITIANA” de la Scoala de Arta ,,Gheorghe Chivu” , de solista de muzica populara Ileana Matus şi cantautorul Gheorghe Şteţca. 
 
În fiecare an, instituţiile de cultură au marcat prin spectacole Unirea principatelor, Scoala de Arta ”Gheorghe Chivu” (coordonator prof. Ioan Tivadar) fiind prezentă  în ultmii ani cu programe artistice susţinute de tinere talente din zonă, pregătite la clasele de muzică şi dans, semn că noile generaţii sunt purtătoare a valorilor culturale tradiţionale, participând cu entuziasm al sărbătorile importante din istoria ţării.
 
Centrul cultural Sighet (manager Spiridon Pralea) a iniţiat şi organizat  în luna ianuarie 2015 un program variat de manifestări cultural-artistice de amploare (Spectacol de datini de iarnă, spectacol de muzică rok(caritabil), expoziţie de pictură, spectacol literar-muzical de Ziua Culturii Naţionale, expuneri şi simpozioane, participând şi la evenimentele organizate de românii din dreapta Tisei). Pentru anul 2015, Centrul Cultural a redactat Calendarul  principalelor manifestări culturale-artistice care va fi difuzat zilele următoare pentru marele public. 
 
 
 
citeste totul despre: