FOTO VIDEO Un echipaj de vâslaşi a străbătut sute de kilometri pe Dunăre cu o plută construită din bidoane de plastic

FOTO VIDEO Un echipaj de vâslaşi a străbătut sute
de kilometri pe Dunăre cu o plută construită din bidoane de plastic

Îmbarcarea pe pluta din PET-uri

Un oneştean, alături de alţi cinci tineri din Ialomiţa şi Călăraşi, au navigat peste 450 de kilometri pe Dunăre pe o plută formată din 1.500 de PET-uri.

Aventura a început pe 12 august la Călăraşi şi s-a încheiat două săptămâni mai târziu, la Gura Portiţei. Acest demers face parte din proiectul P.E.T. Rafting Project, aflat anul acesta la a doua ediţie.

Echipajul a fost format din Radu Şeptilici (Oneşti, Bacău), Iulian Nichita (Stelnica, Ialomiţa), Cristian Puşcaşu, Ciprian Costan, (Feteşti, Ialomiţa), Marius Lalu (Făcăeni, Ialomiţa) şi Adrian Dumitraşcu (Călăraşi).

Pe lângă cei şase plutaşi, s-au alăturat echipei încă cinci membri, responsabili de comunicare şi imagine. Alături de echipa proiectului, încă 25 de prieteni şi voluntari au ajutat la colectarea PET-urilor şi construirea plutei, le-au oferit suport moral şi i-au vizitat pe traseu.

În cele două săptămâni, cei şase tineri au parcurs Dunărea de la Călăraşi până la Gura Portiţei şi au oprit în Dichiseni, Stelnica, Făcăeni, Magureni, Brăila, Galaţi, Isaccea, Pătlăgeanca, Tulcea, Mahmudia, Murighiol şi Gura Portiţei.

"Vâslaşii au traversat Rezervaţia Biosferei Delta Dunării pe  traseul Tulcea – Murighiol - Canalul Dunavăţ - Canalul Cocoş - Canalul Mustaca - Canalul Centura - Golful Holbina şi Lacul Razim, pe traseul Capul Holbina - Periteaşca - Insula Bisericuţa, ajungând la Gura Portiţei duminică, 25 august, la orele 22:00”, a declarat Corina Ciapă, purtătorul de cuvânt al echipajului.

Foto

 

La finalul aventurii, bidoanele din plastic din care a fost construită pluta au fost predate în Jurilovca pentru a fi duse la reciclat, iar restul de materiale unui localnic, urmând să fie utilizate pentru construirea unui adăpost pentru stupi.

Alte articole:

Teatrul Municipal "Bacovia" deschide stagiunea 2013 - 2014 cu o premieră

FOTO Vacanţă de neuitat pentru copiii din satele sărace ale judeţului Bacău

 

 

Imagini din aceeasi galerie
  • Pe Dunavat
  • Se construieşte pluta
  • Seara, la mal
  • 1500 de bidoane au ţinut pluta la suprafaţă
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: