Ce-a păţit un român care a cerut 100 de euro ca să înapoieze un portofel pierdut. Proprietarul a trimis cazul în justiţie

Ce-a păţit un român care a cerut 100 de euro ca să înapoieze un portofel pierdut. Proprietarul a trimis cazul în justiţie

Portofel pierdut FOTO Fotolia

Un bărbat din judeţul Bacău a fost condamnat definitiv pentru că a condiţionat o persoană care şi-a pierdut portofelul să-i ofere o recompensă în schimbul restituirii documentelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

O femeie din Bacău şi-a pierdut portofelul cu toate actele şi cardurile bancare în timp ce se afla în complexul comercial Arena Mall. În aceeaşi zi, femeia a fost contactată telefonic de o cunoştinţă de-a sa, care i-a comunicat că a fost apelat de pe numărul de telefon necunoscut, de un bărbat care a afirmat că a găsit documentele pierdute de persoana vătămată.

După discuţia avută, femeia l-a sunat la numărul menţionat, ocazie cu care bărbatul a confirmat că actele prierdute se află în posesia sa şi că le-a găsit aruncate într-un coş de gunoi, lângă o benzinărie din apropierea complexului comercial Arena Mall. Cei doi au convenit să se întâlnească în zona barului Club 33 din municipiul Bacău pentru a-i fi restituite documentele personale. La ora stabilit, femeia 
s-a deplasat împreună cu prietenul său la locul indicat, în spatele clubului, unde s-a întâlnit cu bărbatul pe care l-a recunoscut în baza descrierii făcute de acesta telefonic.

Femeia i-a solicitat documentele, însă acesta i-a predat doar cardul bancar, o carte de vizită, un card de fidelitate de la un magazin de cosmetice, o iconiţă şi o chitanţă. Bărbatul care a găsit portofelul i-a arătat proprietareo că deţine şi cartea de identitate, permisul de conducere şi certificatul de naştere, însă a precizat că i le va remite doar dacă va primi suma de 100 de euro. Întrucât nu deţinea această sumă de bani, femeia şi prietenul ei au părăsit locaţia, urmând a lua legătura cu inculpatul în momentul în care va avea suma solicitată.

În zilele ce au urmat, între proprietara portofelului şi cel care l-a găsit au avut loc mai multe discuţii telefonice, în cursul cărora bărbatul a insistat în cererea sa de a i se oferi suma de bani pentru a restitui persoanei vătămate documentele.

Trimis în judecată pentru şantaj, el a negat acuzaţia, susţinând că a pretins suma de 100 de euro de la persoana vătămată, nu cu titlu de „contraprestaţie” a acesteia pentru  a-i restitui documentele pierdute, ci pentru crea un nou prilej de a o revedea, întrucât i-a plăcut de ea.  

În primă instanţă, Judecătoria Bacău a decis achitarea bărbatului pe motiv fapta de şantaj nu a existat. Curtea de Apel Bacău a răsturnat sentinţa, casând hotărârea primei instanţe şi dispunând condamnarea bărbatului la 2 ani de închisoare, cu suspendare. Acesta va trebui să respecte un program strict de supraveghere timp de patru ani. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: