Depozit de bombe din Al Doilea Război Mondial, descoperit la marginea Aradului în timpul decolmatării unui canal

Depozit de bombe din Al Doilea Război Mondial, descoperit la marginea Aradului în timpul decolmatării unui canal

FOTO Arhiva

Pirotehniştii din Arad au descoperit, în ultimele 48 de ore, aproximativ 30 de bombe de aruncător din Al Doilea Război Mondial, multe cu focoase instalate, iar cercetarea terenului cu aparate de detectare va continua, pentru că ar fi vorba de un depozit de linie de front în care s-ar mai găsi proiectile. Bombele au fost descoperite în timpul unor lucrări de decolmatare a canalului Mureşel, care trece pe lângă oraş.

Pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad lucrează, duminică, pentru dezgroparea unor bombe din Al Doilea Război Mondial, după ce în ultimele 48 de ore au fost găsite aproape 30 de astfel de proiectile în timpul decolmatării canalului Mureşel, la marginea municipiului Arad.

După ce muncitorii au dezgropat prima bombă şi au sunat la 112, pirotehniştii au mai descoperit alte 27 până duminică după-amiază.

”Cercetăm terenul cu detectorul de metale şi am descoperit bombe de aruncător de calibru 120 mm şi 82 mm. În urma numărului mare de proiectile dezgropate şi prin prisma faptului că detectorul încă mai indică semnale, se pare că a fost vorba de un depozit de linie de front, adică bombele erau pregătite în acest loc pentru tragere”, a declarat, duminică, şeful echipei pirotehnice, Adelin Avramescu.

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, a adăugat că o mare parte dintre proiectile aveau focoasele instalate şi erau pregătite de tragere.

Locul în care au fost găsite proiectile a fost securizat şi va fi păzit în zilele următoare, până când toate bombele vor fi extrase. Acestea vor fi duse ulterior într-un poligon din judeţ pentru a fi distruse.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: