1600 de alexăndreni au depus dosare  pentru locuinţe ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.600 de alexăndreni au depus dosare şi se află pe lista de aşteptare pentru a intra în posesia  unui apartament în regim ANL. La nivelul municipalităţii se derulează mai multe proiecte menite să satisfacă cererea mare de locuinţe venită îndeosebi din rândul tinerilor.

În Alexandria au fost construite până acum aproximativ 300 de apartamente ANL şi, potrivit reprezentanţilor primăriei, alte câteva zeci urmează a fi construite

35 de apartamente ANL se află în lucru la Alexandria şi urmează să fie predate în toamna acestui an. Tot în toamnă  va începe construcţia altor 70 de astfel de apartamente. Fosta unitate militara din Alexandria ar trebui să devină în umatorii ani o zona rezidenţială în care vor fi contruite vile de tip duplex, diponibile prin credit ipotecar. Municipalitatea a pus la dispozitia Agentiei Nationale pentru Locuinte un teren în zona fostei unităţi militare pe care se vor construi  16 unitati locative, acestea urmând a fi vândute prin credit ipotecar. Este vorba despre 8 vile tip duplex. 

Casele vor avea parter si mansarda. Parterul va fi impartit in  hol de intrare, grup sanitar, bucătărie cu loc de luat masa, cămară, debara, scară acces mansardă, camera de zi, terasă exterioară iar la mansardă:  baie si 2 dormitoare. Aria construinta utila va fi intre 90 si 98 de metri patrati iar pretul de achiziţie va fi, în funcţie de tipul de locuinta ales, intre 53 200 de euro si 66 700 de euro inclusiv TVA. Potrivit primarului, nu există limită de vârstă sau condiţii privind locul de muncă al beneficiarului. Doar în situaţia în care numărul cererilor va fi mai mare decât oferta , atunci în Consiliul local se vor aproba criterii de clasificare.

Utilităţile din zona în care urmează să fie construite casele ANL cad în sarcina primăriei. Potrivit municipalităţii, pentru realizarea utilităţilor în zona fostei unităţi militare există un proiect pregătit în vederea accesării de fonduri europene. Dacă proiectul nu va fi declarat eligibil, atunci municipalitatea va suporta costurile utilităţilor din bugetul local. Doar 4 cereri pentru astfel de locuinţe au fost depuse până acum la primărie.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite