Un criminal închis la Penitenciarul Aiud l-a ameninţat cu moartea pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a refuzat să îl graţieze

Un criminal închis la Penitenciarul Aiud l-a ameninţat cu moartea pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a refuzat să îl graţieze

Un deţinut de la Penitenciarul Aiud care l-a ameninţat cu moartea pe preşedintele României pentru că nu i-a aprobat cererea de graţiere a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Parte vătămată în dosar este preşedintele Klaus Werner Iohannis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dosarul de ultraj a fost înregistrat la Judecătoria Aiud în 14 mai 2019. Deţinutul se numeşte Munteanu Costin şi este condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, în februarie 2017, pentru omor.

În perioada de detenţie, de la Penitenciarul Aiud, acesta depus două cereri de întrerupere a exeuctării pedepsei şi una de liberare condiţionată. Toate trei au fost respinse de către magistraţi. La un moment dat, Munteanu Costin (45 ani) a transmis o petiţie şi la Preşedinţia României prin intermediul căreia a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să îl graţieze. 

Pentru că preşedintele i-a respins cererea de graţiere, deţinutul a luat hotărârea să se răzbune, transmiţând pe adresa Preşedinţiei o scrisoare prin care îl ameninţa cu moartea pe Klaus Iohannis. Scrisoarea a fost semnată cu numele şi datele altui deţinut încarcerat la Penitenciarul Aiud. Pentru fapta sa, Administraţia Prezidenţială a formulat o plângere împotriva deţinutului, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud au decis să îl trimită în judecată pentru ultraj.

„S-a reţinut în rechizitoriu că, prin intermediul unei scrisori expediate preşedintelui României, deţinutul din Penitenciarul Aiud l-a ameninţat cu moartea prin tăierea gâtului pe preşedinte, în contextul în care, în data de 12 decembrie 2017, preşedintele i-a respins cererea de graţiere individuală a pedepsei la 15 ani de închisoare, pentru omor. Această faptă a fost încadrată la infracţiunea de ultraj şi s-a reţinut că a fost săvârşită în recidivă postcondamnatorie, adică în timpul executării unei pedepse”, a declarat judecătorul Mihai Roman, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Aiud.

Crima pentru care a fost condamnat a avut loc în martie 2015, iar autorul a fost prins după un an, în mai 2016. În luna aprilie 2015, cadavrul unei femei era descoperit de nişte turişti în Peştera Vacii, din apropiere de Petrila. Anchetatorii au stabilit în urma anchetei că aparţine unei femei de 42 de ani, din Petrila. Trupul victimei avea urme vizibile de violenţă. În urma activităţii de investigaţii desfăşurate timp de un an s-a reuşit identificarea autorului în persoana lui Munteanu Costin.

Sursa foto: avantulliber.ro

Criminalul ar fi dus victima, care avea probleme psihice, în Peştera Vacii, unde a întreţinut relaţii sexuale cu aceasta, după care a ucis-o, aplicându-i mai multe lovituri cu un corp contondent în zona capului. Autorul a abandonat apoi cadavrul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: