Primarul din Alba Iulia pleacă la Bruxelles după 27 de ani la conducerea instituţiei. Mircea Hava şi-a dat demisia

Primarul din Alba Iulia pleacă la Bruxelles după 27 de ani la conducerea instituţiei. Mircea Hava şi-a dat demisia

Mircea Hava părăseşte funcţia de primar după 23 de ani, plus 4 ani viceprimar

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a demisonat din funcţie pentru a putea să preia mandatul de europarlamentar. Consilierii locali vor lua act de demisia primarului la următoarea şedinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierii locali vor lua act de demisia primarului, apoi primăria va transmite toate documentele către Instituţia Prefectului Alba care va emite o rezoluţie pe acest subiect.

Mircea Hava conduce destinele oraşului din 1996, când a candidat din partea fostului Partid Democrat. A devenit preşedinte al PNL Alba după fuziunea acestui partid cu PDL. În perioada 1992 - 1996 a îndeplinit funcţia de viceprimar. Hava a fost, timp de 27 de ani, la conducerea Primăriei Alba Iulia.

În continuare, va exista un vot în Consiliul Local Alba Iulia pentru a se stabili viceprimarul care va prelua atribuţiile de primar interimar.

Potrivit Legii Administraţiei Publice Localea, ”în caz de vacanţă a funcţiei de primar, precum şi în caz de suspendare din funcţie a acestuia, atribuţiile care îi sunt conferite prin lege vor fi exercitate de drept de viceprimar sau, după caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local cu votul secret al majorităţii consilierilor locali în funcţie”. Tot legea permite alegerea unui alt viceprimar: ”În situaţia prevăzută la alin. (1), consiliul local poate delega, prin hotărâre, din rândul membrilor săi, un consilier local care va îndeplini temporar atribuţiile viceprimarului”.
 
Membrii Biroului Permanent Judeţean au votat, vineri, secret, în majoritate covârşitoare în favoarea viceprimarului Paul Voicu. Acesta a obţinut 31 de voturi, în timp ce al doilea viceprimar, Gabriel Pleşa, a primit doar 3 voturi.

Paul este un vechi colaborator al primarului şi de aceea, acesta îl consideră potrivit pentru funcţia de primar interimar la Alba Iulia, până la organizarea alegerilor locale. Cei doi au lucrat împreună la Primărie peste 20 de ani. Mircea Hava a anunţat că îl vrea pe Paul Voicu şi pentru candidatura la funcţia de primar, la alegerile locale din 2020. Rămâne de văzut, însă, care va fi poziţia partidului la momentul respectiv. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: