Alba Iulia va avea primar interimar după plecarea lui Mircea Hava la Bruxelles. Pe cine susţine partidul pentru a prelua funcţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul permanent Judeţean al PNL Alba a decis pe cine va susţine pentru a prelua postul de primar interimar după plecarea lui Mircea Hava la Bruxelles, în Parlamentul European.

Membrii Biroului Permanent Judeţean au votat, vineri, secret, în majoritate covârşitoare în favoarea viceprimarului Paul Voicu. Acesta a obţinut 31 de voturi, în timp ce al doilea viceprimar, Gabriel Pleşa, a primit doar 3 voturi.

Paul Voicu este şi favoritul lui Mircea Hava şi probabil, din acest motiv, şi al organizaţiei de partid. Paul este un vechi colaborator al primarului şi de aceea, acesta îl consideră potrivit pentru funcţia de primar interimar la Alba Iulia, până la organizarea alegerilor locale. Cei doi au lucrat împreună la Primărie peste 20 de ani. Mircea Hava a anunţat că îl vrea pe Paul Voicu şi pentru candidatura la funcţia de primar, la alegerile locale din 2020. Rămâne de văzut, însă, care va fi poziţia partidului la momentul respectiv. 

Plecarea primarului Mircea Hava la Bruxelles va reduce mult din influenţa acestuia în organizaţia PNL Alba. Partidul va fi preluat, oficial, de tandemul Ion Dumitrel (prim-vicepreşedinte) şi Marius Haţegan (secretar general). Nu este exclusă nici candidatura lui Ion Dumitrel la Primăria Alba Iulia, acesta urmând să îl lase pe Haţegan ca posibil candidat al PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Modificarea legislaţiei electorale, respectiv alegerea directă a preşedintelui de Consiliu Judeţean, ar putea schimba această strategie. Haţegan nu are, nici pe departe, notorietatea lui Ion Dumitrel. 

Un alt pion care ar putea avea un rol important în alegerile din 2020 este şi viceprimarul Gabriel Pleşa, trecut pe ”line moartă” de colegii de partid pentru că ar fi vizat funcţia de primar interimar. Acesta a anunţat că, dacă nu va fi susţinut de partid, va candida independent la Primăria Alba Iulia anul viitor. Gabriel Pleşa provine din vechiul PNL, iar Voicu Paul din vechiul PDL. Situaţia este similară cu cea de acum aproape doi ani, când Voicu Paul a fost ales preşedinte al organizaţiei municipale Alba Iulia a PNL, după ce, ca urmare a unor ”negocieri”, Gabriel Pleşa s-a retras din competiţie.

De soarta funcţiei de primar la Alba Iulia s-a interesat şi preşedintele Klaus Iohannis. Acesta l-a întrebat pe Mircea Hava, în timpul unei plimbări prin Cetatea Alba Iulia, în 7 iunie 2019, cine va rămâne în locul său la conducerea primăriei. Hava nu numai că i-a dat un răspuns preşedintelui cu privire la interimatul care trebuie asigurat până la alegeri, dar i-a spus şi pe cine susţine drept candidat, respectiv Paul Voicu.

   

”Dacă pleci la Bruxelles, cine rămâne interimar?”, l-a întrebat şeful statului pe Hava. ”Domnule preşedinte, ăla care trage, ăla care face, ăla în care am încredere că ştie. Nu pot să las, indiferent ce-or zice cineva… Rămâne până la alegerile la termen şi sper că o să câştige şi atunci. Nu sperăm, vrem”, a spus Hava referindu-se la Paul Voicu, pe care i l-a şi prezentat preşedintelui. 

Citiţi şi:

 

Prefectul de Alba, Dănuţ Hălălai, dat în judecată de Primăria condusă de fratele său, Mirel Hălălai. Pretenţiile financiare solicitate de instituţia publică

 

Lotul din autostrada A10 care va fi finalizat în decembrie 2019. Ministrul Transporturilor îl felicită pe constructor

 

Satul unde se potriveşte zicala „la capătul lumii“. Monumentul istoric vechi de cinci secole unde se găseşte o pictură a „împăratului roşu-galben“

  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite