FOTO Pe urmele eroilor din „Urzeala Tronurilor“: circuit turistic prin oraşele în care s-a filmat serialul

FOTO Pe urmele eroilor din „Urzeala Tronurilor“: circuit turistic prin oraşele în care s-a filmat serialul

Peisaj din oraşul Dubrovnik, sursa de inspiraţie pentru „Debarcaderul Regelul” din serialul fantastic „Urzeala Tronurilor” FOTO CNN

Începând cu această vară, fanii „Urzeala Tronurilor“ vor putea să viziteze locurile unde s-au filmat scene pentru serialul fantastic cu dragoni şi bătălii sângeroase .

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia de turism „Viator“ din San Francisco, SUA, a anunţat lansarea a două tururi cu tema „Urzeala Tronurilor“, unul în Dubrovnik, Croaţia, celălalt în Belfast, Irlanda de Nord, peisajele din cele două oraşe reprezentând sursa de inspiraţie pentru decoruri din lumea fantastică descrisă de serial, notează CNN.
 
Dubrovnik, Croaţia
 
Oraşul medieval datează din secolul al VII-lea şi serveşte ca decor pentru capitala celor Şapte Regate din „Urzeala Tronurilor“, denumită Debarcaderul Regelui. Punctele culminante ale turului de trei ore includ zidurile antice ale oraşului Dubrovnik şi Fortăreaţa Lovrijenac construită în secolul al XI-lea, unde s-au filmat scenele de bătălie, inclusiv Bătălia de la Apa Neagră a lui Stannis Baratheon.
 
Vizitarea Belfastului
 
Turul din Belfast şi din împrejurimile oraşului durează nouă ore şi poartă turiştii prin Irlanda de Nord, inclusiv în peşterile unde preoteasa roşie Melisandre din Ashai a dat naştere asasinului din umbră, dar şi în Ballycastle, decorul pentru Oraşele Libere, unde eunucul Lord Varys s-a născut în sclavie.
 
Circuitul turistic continuă cu Dark Hedges, unde fiica neînfricată a lui Ned Stark s-a reinventat cu ajutorul lui Yoren şi s-a transformat într-un băiat pentru a scăpa de urmăritori. Apoi se ajunge la Lordsport Harbour, unde trădătorul fără noroc, Theon Greyjoy, se reîntoarce pe tărâmurile natale, Insulele de Fier. Excursia continuă cu Downhill Strand, decorul Pietrei Dragonului din film, unde Melisandre a ars cei şapte zei ai Westerosului, ca ofrandă pentru al său Zeu al Luminii.
 
Vizitarea Belfastului mai include şi locuri neincluse în serial, dar care sunt reprezentative pentru cultura irlandeză, cum ar fi Giant's Causeway.
 
Foto
„Filmele şi serialele au fost inspiraţie pentru multe dintre cele mai populare excursii organizate de Viator.com. «Harry Potter», «Downtown Abbey» şi «Totul despre sex» sunt doar câteva din serialele care au inspirat tururile“, spune Kate Sullivan, purtătorul de cuvânt al agenţiei de turism. 
 
Luând în considerare popularitatea serialului „Game of Thrones“, am ştiut că această idee va fi foarte bine primită“, conchide Sullivan.
 

Porțiune de plajă în Dubrovnik FOTO Reuters

Imagini din aceeasi galerie
  • Porțiune de plajă în Dubrovnik FOTO Reuters
  • Castelul medieval din Dubrovnik FOTO Reuters
  • Portul orașului Dubrovnik FOTO Reuters
  • Zidurile medievale ale orașului portuar Dubrovnik FOTO Reuters
  • Vedere de sus asupra clădirilor vechi din orașul croat Dubrovnik FOTO Reuters
  • Vedere de sus asupra clădirilor vechi din orașul croat Dubrovnik FOTO Reuters
  • Stradă istorică din Dubrovnik FOTO Reuters
  • Dubrovnik FOTO Reuters
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările