Cele mai frumoase plaje din Marea Britanie

Cele mai frumoase plaje din Marea Britanie

Insula Lundy este una dintre cele mai apreciate destina'ii turistice din Marea Britanie. FOTO Facebook

Pământul britanic a devenit un adevărat paradis tropical ce oferă turiştilor doze de exclusivism la pachet cu un sejur exotic. De la celebra Burntisland până la Insula Lundy, situată în gura largă a canalului Bristol, Marea Britanie deţine câteva dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Publicaţia „TNT Magazine“ a realizat o listă cu cele mai frumoase plaje britanice, destinaţii turistice de vis pentru turiştii din întreaga Europă.

Plaja Porthcurno, Cornwall

Într-o vale de pe tărâmul sudic din Cornwall, la 14 kilometrii de oraşul Penzance, se află micuţul sat Pothcurno, apreciat pentru peisajele feerice şi restaurantele exotice. Plaja din Pothcurno este consideratată drept una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice, iar apa cristalină, nisipul fin şi stâncile abrupte completează tabloul de vis. Teatrul  Minack, o scenă în aer liber pe care se joacă piesele scrise de Shakespeare, reprezintă o altă opţiuni pentru iubitorii de cultură.

Insula Lundy

Situată între Anglia şi Ţara Galilor, Lundy a fost considerată una din cele 10 minuni ale Marii Britanii, devenind şi prima zonă maritimă engleză protejată prin lege. Pe insula Lundy locuiesc nu mai mult de 28 de persoane, viaţa aici fiind facilitată de produsele comercializate în cadrul singurului magazin existent plus băuturile care se regăsesc pe rafturile unicului bar. Chiar dacă nu există un număr aşa de mare de locuitori, plajele de pe insulă sunt apreciate de turişti. An de an, alpiniştii sosesc aici pentru a escalada stâncile abrupte ce mărginesc plajele de pe Lundy.

Peninsula Gower, Ţara Galilor

Reprezintă o zonă deschisă ce oferă turiştilor plaje mărginite de stânci abrupte, peşteri şi ape cu valuri repezi pentru adepţii surfingului. Pe timpul verii, ofertele de cazare sunt avantajoase, iar cei care iubesc aventura pot să meargă cu cortul în sezonul cald.

Staţiunea Bridlington

Situată pe coasta de est a comitatului englez Yorkshire, Bridlington oferă turiştilor un sejur de vis. Plajele cu pietriş şi stâncile de calcar completează tabloul exotic oferit, în timp ce grupul executiv al staţiunii îi asigură pe turişti că îşi pot găsi cazare la fermele din Bridlington sau pot alege să doarmă în corturile special amenajate.

Burntisland

Dacă în secolul XVI această insulă se numea, de fapt, Green Island, un incediu produs a transformat-o în Burntisland, adică insula arsă. Vizitatorii se pot relaxa în bazinele de înot construite din piatră sau, din contră, pot vizita târgul şi castele gonflabile pentru copii.

Pembrokeshire, Ţara Galilor

Pembrokeshire se întinde de la staţiunea Saundersfoot până la oraşul St David, fiind considerată drept una dintre cele mai apreciate zone britanice. Porturile ce au un aer pitoresc şi casele pictate ciudat sunt doar câteva dintre motivele pentru care turiştii aleg să viziteze, an de an, Pembrokeshire. Fie că doriţi să urmaţi un traseu montan, fie că preferaţi o plimbare cu barca, această zonă britanică promite oaspeţilor aventură şi exclusivism.

Plajele din Brighton

Brighton este unul dintre cele mai cunoascute oraşe britanice, fiind situat în apropierea Londrei, la doar o oră de mers cu trenul. Deşi turiştii nu înoată aici, din cauza culorii pe care apa o are, plajele s-au transformat în spaţii ideale pentru socializare. Turiştii pot degusta preparate cu scoici de mare sau stridii şi pot juca golf, pentru a se relaxa. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: