FOTO Între rolul de prostituată şi cel de părinte: „Dorinţa sa cea mai arzătoare este să fie o mamă bună pentru copii”

FOTO Între rolul de prostituată şi cel de părinte: „Dorinţa sa cea mai arzătoare este să fie o mamă bună pentru copii”

Bonnie şi Noa, mezinul familiei. FOTO Huffington Post

Bonnie Cleo Andersen este mama a trei copii. Michella, fiica cea mare, are 16 ani, Oliver are 15, iar Noa, fiul cel mic, are doar şase ani. Pe lângă „slujba” de mama iubitoare, Bonnie mai are una: este prostituată şi lucrează legal într-o casă micuţă dintr-un sat din estul Danemarcei.

Povestea femeii a fost făcută publică de fotograful Marie Hald, care a povestit, într-un mail destinat publicaţiei americane „Huffington Post”, cum a cunoscut-o pe Bonnie. 
 
„Ni s-a dat mână liberă în realizarea proiectului. Mereu am fost interesată de subiectul prostituţiei, cu atât mai mult cu cât este legală în Danemarca. Îmi doream mult să găsesc o femeie care nu se încadra în stereotipul prostituatei, îmi doream o femeie cu familie, care duce o viaţă cât se poate de normală. Aşa am dat de Bonnie, pentru realizarea unui proiect în ultimul semestru de facultate”, povesteşte Marrie, care i-a dat de urmă prostituatei prin intermediul unui website. 
 
Fotograful a mers la bordelul în care lucra Bonnie şi a stat cu ea la poveşti timp de două ore, timp în care clienţii soseau, unul după celălalt. „Am stat acolo şi am mâncat ciocolată în timp ce o auzeam „«făcându-şi meseria». A fost un început sălbatic”, îşi aminteşte aceasta.
 
 
În cursul anului, Hald a petrecut mult timp cu Bonnie şi copiii, urmărindu-le activitatea. Aceasta a surprins detalii intime din viaţa femeii, atât cea profesională, cât şi personală, iar apropierea dintre studenta pasionată de fotografie şi familia prostituatei daneze a venit în mod firesc.
Am învăţat multe despre speranţele, scopurile şi temerile ei. Bonnie îşi doreşte ca prin intermediul proiectului meu lumea să o privească aşa cum trebuie, ca pe o persoană, nu doar prin prisma profesiei ei, însă dorinţa sa cea mai arzătoare este, de departe, să fie o mama bună pentru copii, declară fotograful, potrivit „Huffington Post”. 
Bonnie are o casă în Sealand, unde îşi practică zilnic meseria, de la 9.00 la 16.00. La finalul programului se întoarce la casa dintr-un sat vecin, în care locuieşte alături de copiii săi.

Portretele fotografice realizate de Hald face cunoscute rolurile multiple pe care Bonnie le joacă într-o zi obişnuită: de mama, prietenă, prostituată şi fiinţă umană, iar imaginile brutale, umane şi totodată frumoase, înfăţişează o viaţă plină de greutăţi, durere şi dragoste. Aspiraţia studentei a fost ca oamenii să poată trage cu ochiul într-o lume cu care nu au contact. „Am încercat să redau viaţa lui Bonnie într-un mod cât mai sincer, chiar dacă brutal”, spune ea.
 
Bonnie Cleo Andersen este prostituată de la vârsta de 18 ani. Prima dată când a făcut sex pentru bani era cu o prietenă, la un bordel dintr-un orăşel din Danemarca, iar experienţa a fost una neplăcută. Bonnie, pe numele ei «de scenă» Patricia, era timidă şi ruşinată de corpul ei. Banii, însă, au câştigat, aşa că a rămas în industria sexului. 
 
 
„Cât costă mama voastră?”
 
Singurul lucru important din viaţa prostituatei daneze sunt copiii, cărora speră să le ofere o copilărie şi o viaţă mai bună decât a avut ea. Mama femeii, Doris, şi tatăl acesteia nu au trimis-o la şcoală. În schimb, zi de zi îi cărau pe ea şi pe fraţii săi la barul din localitate. Când Bonnie era doar un copil, tatăl său a fost închis pentru crimă. Delicvenţa nu este, aşadar, neobişnuită în familia Anderson, aşa că atunci când Oliver, în vârstă de 16 ani, a început să intre în probleme din cauza anturajului, Bonnie l-a trimis la o şcoală-internat pe un vapor, în Caraibe. 
 
 
Noa, mezinul, are şase ani şi crede că mama lui este menajeră. Copiii cei mari, profesorii de la şcoală şi prietenii familiei ştiu, însă, cum îşi câştigă traiul femeia, motiv pentru care Michella şi Oliver sunt deseori tachinaţi cu întrebarea „Cât costă mama voastră?”.
 
„Dacă ar putea face altceva pentru aceeaşi sumă de bani, Bonnie ar lăsa prostituţia deoparte. Nu are stimă de sine şi dureri, din când în când, în tot corpul, însă aceasta este slujba la care este bună. În plus, îi place atunci când clienţii se simt bine şi sunt mulţumiţi”, mai spune Marie, adăugând că mama celor trei copii speră ca aceştia să nu lucreze în industria sexului, însă dacă acest lucru se va întâmpla, Bonnie va avea grija ca odraslele ei să nu se lovească de greutăţile de care s-a lovit ea în meseria pe care o practică.
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările