FOTO Viaţa prostituatelor din bordelurile legale din Nevada, surprinsă în imagini

0
0
Multe dintre prostituate au copii şi iubiţi FOTO: Businessinsider.com
Multe dintre prostituate au copii şi iubiţi FOTO: Businessinsider.com

Fotograful american Marc McAndrews şi-a petrecut cinci ani pentru a putea ilustra viaţa de zi cu zi a femeilor care lucrează în singurele bordeluri în Statele Unite unde sexul plătit este legal.

Înainte de a ajunge în statul american Nevada, Marc McAndrews nu călcase niciodată pragul unui club de striptease şi cu atât mai puţin al unui bordel, scrie publicaţia americană Business Insider. Acum, el cunoaşte în detaliu locurile în care sexul plătit nu este ilegal.

McAndrews a documentat în imagini viaţa prostituatelor, iar pentru a ilustra cât mai bine această „comunitate“, a petrecut săptămâni şi chiar luni în fiecare dintre bordelurile legale din Nevada, SUA.

„Ai o experienţă cu totul diferit atunci când te trezeşti dimineaţa şi împarţi laptele şi cerealele cu subiecţii fotografiilor tale. Lucrul acesta schimbă relaţiile. Oamenii lasă garda jos şi se simt în largul lor. Încep să-ţi dea voie să le vezi viaţa“, a povestit fotograful.

bordeluri legale Nevada

Proiectul fotografic este menit să ilustreze breasla prostituatelor, şi nu reprezintă un ghid al bordelurilor din Nevada, a precizat McAndrews într-un interviu acordat unui post american de radio. El a publicat apoi o carte, „Nevada Rose“, în care prezintă, alături de aceste fotografii, viaţa fiecareia dintre prostituatele pe care le-a cunoscut.

bordeluri legale Nevada

Când a început acest proiect, McAndrews se aştepta să găsească locuri triste, în care consumul de droguri este la ordinea zilei. Dar avea să descopere că frumuseţea există chiar şi în asemenea locuri.

bordeluri legale Nevada

La început, femeile au fost foarte reticente la ideea de a fi fotografiate şi mulţi proprietari de bordeluri nu i-au permis accesul cu camera foto.

După ce a primit mai multe refuzuri de la bordelurile din Carson City, la recomandarea uneia dintre prostituate, McAndrews şi-a încercat norocul îi oraşe mai mici din Nevada, cum ar fi Elko şi Ely, unde proprietarii sunt mai prietenoşi.

În Elko, fotograful american a avut mai mult succes cu „bordelurile salon“. Acestea arată precum barurile, spre deosebire de celelalte bordeluri, în care, de cum intri în ele, fetele se aliniază într-o cameră şi clientul alege.

bordeluri legale Nevada

Aceasta este printre primele fotografii realizate de McAndrews. Carli, femeia din imagine, practică cea mai veche meserie din lume în bordelul „Mona's Ranch“, din Elko. Fotograful american a stat cinci nopţi în acest bordel şi a împărţit baia cu femeile de aici.

prostituata  nevada

McAndrews a primit permisiunea de a face câte fotografii doreşte, atâta vreme cât prostituatele sunt de acord să apară în ele.

bordeluri legale Nevada

McAndrews spune că majoritatea prostituatelor au copii şi iubiţi. puţine dintre ele erau consumatoare de droguri şi duceau o viaţă agitată, aşa cum credea înainte de a intra în această lume.

Una dintre femeile pe care le-a cunoscut era profesoară de matematică în Minnesota în timpul anului şcolar şi practica prostituţia doar în vacanţele de vară, de plăcere. Fotograful a refuzat să spună care dintre femeile fotografiate era profesoara.

bordeluri legale Nevada

El realiza fotografiile în special dimineaţa şi după-amiaza, când cienţii erau mai puţini şi fetele erau mai relaxate. De cum apăreau clienţii, McAndrews trebuie să-şi strângă repede aparatul şi trepiedul şi să se facă nevăzut, pentru a nu-i speria.

Unii dintre clienţi au acceptat să se lase fotografiaţi de McAndrews. În această imagine, Brett stă alături de femeia pe care a „închiriat-o“ pentru o noapte, Dimon, la Stardust Ranch, din orăşelul Ely.

bordeluri legale Nevada

În cele din urmă, fotograful american a reuşit să intre în toate bordelurile legale din Nevada. A fost nevoie de multă muncă de convingere şi de mult timp pentru a reuşi această performanţă, spune el.

bordeluri legale Nevada

Prostituţia este legală în statul Nevada încă din secolul al XIX-lea. În acest moment, există 28 de bordeluri cu autorizaţie, cel mai vechi datând din 1902.

bordeluri legale Nevada

Bordelurile sunt siate, de regulă, la marginea oraşelor şi, de multe ori, împart aceeaşi parcare şi sunt afaceri de familie. Unul dintre amplasamente este condus de Charile şi mama lui, „Miss Pat“.

Viață de cuplu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri