Ce mânca zilnic bărbatul care a trăit 114 ani: alimentele ce au secretul longevităţii

Ce mânca zilnic bărbatul care a trăit 114 ani: alimentele ce au secretul longevităţii

Bernando LaPallo FOTO Facebook

Un bărbat, care a trăit 114 ani, consuma zilnic cinci alimentele, despre care a mărturisit în timpul vieţii că i-au asigurat longevitatea şi l-au ferit de probleme de sănătate.

Nu este un secret că oamenii îşi doresc să trăiască cât de mult posibil. Însă, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, speranţa de viaţă în zilele noastre este la 72 de ani. 
 
Deşi nu a fost găsită formula pentru viaţă veşnică, publicaţia Bright Side a relatat care este secretul longevităţii, dezvăluit de un bărbat care a trăit 114 ani. 
 
Bernando LaPallo, originar din Brazilia, a fost născut în 1901 şi a murit în 2015. El a pus viaţa sa lungă pe seama alimentaţiei sănătoase. „Oamenii mă întreabă adesea ce trebuie să facă să rămână tineri aşa mult. Eu le spun: Eşti ceea ce mănânci“, mărturisea LaPallo în timpul vieţii. 
 
Meniul lui zilnic conţinea mai multe legume organice şi fructe. Însă, mai existau alte cinci alimente pe care el le considera esenţiale, reprezentând cheia longevităţii sale. 
 

1. Scorţişoara – regina condimentelor

Scorţişoara nu este doar delicioasă. Este cunoscută, de asemenea, şi pentru proprietăţile sale medicale. Este cu adevărat folositoare în lupta împotriva cancerului, a bolilor de inimă şi a infecţiilor cu fungi sau cu bacterii. Poate acţiona, de asemenea, împotriva virusului HIV.
 

2. Ciocolata – un dar din cer

Consumul de ciocolată poate contribui la sănătatea noastră. Acest aliment are o varietate de efecte pozitive, de la reducerea nivelului colesterolului, la prevenirea declinului cognitiv şi gestionarea mai bună a stresului. Aşadar, dacă ignori acest aliment delicios de dragul corpului tău, este bine să elimini ciocolata din lista cu „alimente interzise“. 
 

3. Usturoiul - un antibiotic natural 

Usturoiul este cunoscut pentru beneficiul pe care îl are în a preveni Alzheimerul şi demenţa. Mai mult, scade riscul de atac de cord, detoxifiază corpul şi combate diverse afecţiuni. Astfel, chiar dacă nu îţi plăcea usturoiul până acum, nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta datorită multiplelor beneficii pentru sănătate pe care le oferă.
 

4. Mierea - un remediu pentru toate bolile 

Mierea de albină este un aliment folosit de peste 5.000 de ani în medicină. Reprezintă un remediu natural, fiind recunoscută în special pentru proprietăţile sale antiseptice, antioxidante şi antibacteriene. În plus, unii oameni o utilizează în tratamente cosmetice.
 

5. Ulei de măsline – uleiul vieţii

Potrivit experţilor în sănătate, uleiul de măsline extravirgin este bun pentru fiecare dintre noi. Este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate care menţin sănătatea inimii şi a creierului. Mai mult, uleiul extravirgin de măsline are un impact pozitiv asupra funcţiilor cognitive, conţine cantităţi importante de antioxidanţi şi poate reduce riscul de diabet de tip 2 şi cancer. Prin urmare, sunt suficiente motive pentru a înlocui uleiul obişnuit cu cel de măsline.
 
FOTO Facebook

Alte sfaturi oferite de Bernando LaPallo

Bernando LaPallo a mărturisit că nu a avut deloc probleme grave de sănătate în lunga sa viaţă. În afară de consumul alimentelor descrise mai sus, a urmat sfatul tatălui său: „Mi-a spus să nu mănânc niciodată carne roşie obişnuită, hot dog, cartofi prăjiţi şi alte alimente de acest fel“. 
 
Alte obiceiuri pe care le avea erau mersul pe jos în fiecare zi, jocul de dame şi rezolvarea cuvintelor încrucişate. Aceste activităţi îl ajutau pe Bernando LaPallo să rămână activ şi să aibă o minte limpede.
 
FOTO Facebook

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările