Care sunt beneficiile consumului de bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Care sunt beneficiile consumului de bere
Care sunt beneficiile consumului de bere

Berea este una dintre cele mai vechi băuturi pentru bărbați, potrivit istoricilor și studiilor, această băutură apărând pentru prima dată în urmă cu aproximativ 6000 de ani.

Proaspăt apărut pe piaţa din România, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, a realizat un top al beneficiilor consumului moderat de bere. Potrivit studiului, organismul persoanelor care consumă bere asimilează în cantităţi mai mari fier şi calciu şi prezintă o incidenţă mai scăzută în ceea ce priveşte diabetul de tip II.

Iată mai jos care principalele beneficii ale consumului de bere:

Berea scade riscul de apariţie a bolilor cardio vasculare - s-a demonstrat ştinţifiic că cei care consumă bere moderat dezvoltă un risc mai mic de apariţie a bolilor cardiovasculare, faţă de non-consumatori sau faţă de cei care o consumă în exces.

Berea poate îmbunătăţi sistemul imunitar

Berea contribuie la sănătatea sistemului osos - conţinutul de siliciu din bere are un efect benefic asupra sănătăţii oaselor, reducând riscul de apariţie al osteoporozei.

Berea are un conţinut ridicat de fibre - consumul moderat de bere ar putea coperi necesarul zilnic de fibre solubile.

Berea nu îngraşă, iar burta de la bere este un mit - un pahar de bere de 200 de mililitri conţine doar 90 de calorii. Aşadar, consumul moderat de bere nu afectează indicele masei corporale sau greutatea, atâta timp cât este adoptată o dietă echilibrată.

Berea previne apariţia ulcerului - consumul moderat de bere scade cu 17% riscul infectării cu bacteria Helicobacter Pylori, responsabilă de apariţia ulcerului şi a cancerului gastric.

Berea previne oxidarea celulară - consumatorii de bere ingerează mai mult acid folic şi vitamina B. berea conţine de asemenea antioxidanţi naturali, care protejează împotriva bolilor cardiovasculare şi reduc procesul de oxidare.

Berea previne instalarea bolilor neurodegenerative - consumul moderat de bere poate reduce factorul de risc de a dezvolta Lazheimer.

Berea previne instalarea bolilor asociate cu îmbătrânirea - fructele de hamei, folosite pentru a dat savoare berii, au prprietăţi antibacteriene şi anti-inflamatoare care ajută la prevenirea bolilor asociate cu înaintarea în vârstă.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite