Bărbaţii mint mai mult ca femeile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domnii spun, în medie, trei minciuni pe zi, în timp ce doamnele denaturează adevărul de numai două ori. Soţiile şi iubitele au afirmat mereu că bărbaţii lor mint mai mult decât ele. Cercetătorii vin să le susţină punctul de vedere.

Bărbaţii mint mai mult decât femeile şi se simt mai puţin vinovaţi decât acestea pentru că au denaturat adevărul. Oamenii de ştiinţă britanici au făcut un studiu în care au luat în calcul răspunsurile a 3.000 de persoane privind minciunile pe care le spun în mod obişnuit, relevă „The Daily Mail".

Citiţi şi:

Bărbaţii își aleg femeia într-o clipită
Exhibiţioniştii îşi caută admiratori pe internet

Potrivit cercetării, bărbaţii spun, în medie, 1.092 de miciuni pe an, ceea ce înseamnă că mint cam de trei ori pe zi. În acest timp, femeile mint anual de 728 de ori, adică de două ori pe zi.

Dacă bărbaţii ocolesc adevărul mai ales atunci când sunt întrebaţi dacă au consumat sau nu băuturi alcoolice, cea mai populară minciună în rândul femeilor este „Nu am păţit nimic. Totul este în regulă", afirmă cercetătorii britanici. Totodată, 82% din femei se simt vinovate, într-o anumită măsură, după ce au spus o minciună. De cealaltă parte, numai 70% din bărbaţi au mustrări de conştiinţă după ce au denaturat adevărul.

Trei sferturi dintre persoanele intervievate, bărbaţi şi femei, afirmă că nu văd nimic greşit în a spune din când în când minciuni pentru a nu-i răni pe cei din jur. „Minciuna stă în natura umană, dar este şi o parte importantă a interacţiunii sociale", a declarat Kattie Maggs, cercetător la Muzeul Ştiinţei din Londra, instituţia care a comandat studiul.

Deşi nu se dau înapoi de la a minţi, oamenii nu sunt prea pricepuţi când vine vorba de depistarea unei persoane care are obiceiul să nu spună adevărul, mai afirmă oamenii de ştiinţă. Aceştia nu exclud însă ca în viitor să fie puse la punct aparate asemănătoare detectoarelor de minciuni, accesibile tuturor buzunarelor.

Micii mincinoşi vor avea noroc

Copiii care spun minciuni convingătoare de mici au toate şansele să aibă succes în viaţă. La această concluzie au ajuns cercetătorii canadieni de la Universitatea din Toronto. Potrivit lor, capacitatea unui copil de numai doi ani de a scorni minciuni care să fie crezute de ceilalţi indică o dezvoltare rapidă a creierului.

În aceste condiţii, micuţii mincinoşi au toate şansele să aibă succes în viaţă. Cercetătorii spun că părinţii nu trebuie să se alarmeze în cazul în care constată că micuţii mint. „Aproape toţi copiii mint. Cei care se descurcă mai bine ar putea deveni bancheri", au afirmat autorii studiului.

Clasamentul minciunilor

Bărbaţi

1.    Nu am băut prea mult
2.    Nu am nimic, sunt bine
3.    Nu am avut semnal
4.    Nu a costat prea mult
5.    Sunt pe drum
6.    Sunt blocat în trafic
7.    Nu arăţi grasă
8.    N-am văzut apelul tău
9.    Ai slăbit
10.    Asta mi-am dorit mereu

Femei

1.    Nu am nimic, sunt bine
2.    Nu ştiu unde este
3.    Nu a costat prea mult
4.    Nu am băut prea mult
5.    Mă doare capul
6.    Erau reduceri
7.    Sunt pe drum
8.    Am trecut și eu prin asta
9.    Nu am aruncat-o eu
10.    Asta mi-am dorit mereu

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite