Şapte ghinionişti norocoşi: oameni care au înşelat moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu sunt neaparat cei mai ghinionişti oameni din istorie, dar cazurile prezentate mai jos fac parte dintr-o categorie a evenimentelor sinistre care se tot repetă, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă nu cumva acele persoane au supărat atât de rău pe cineva, încât ghinioanele se ţin scai de ele.

7. Jason şi Jenny Cairns-Lawrence

Ghinionul: Au fost atacaţi de terorişti. De mai multe ori.

World Trade Center wtc Mediafax

Nu doar cei din New York au fost traumatizaţi de atacurile din 11 septembrie. Turişti din toată ţara şi din lume se aflau acolo în acea zi cumplită. Turişti precum britanicii Jason şi Jenny Cairns-Lawrence, a căror vacanţă a fost spulberată de cel mai grav atac terorist din istoria SUA.

Dar asta n-a fost tot. Patru ani mai târziu, pe 7 iulie 2005, cei doi se aflau în Londra când a avut loc cel mai groaznic atac terorist din istoria Marii Britanii, asupra sistemului public de transport din capitală. 52 de persoane şi-au pierdut atunci viaţa.

Apoi, după alţi trei ani, în timp ce se aflau în vacanţă în exoticul oraş indian Mumbai, au fost martorii celui mai urât atac terorist din acea ţară, în timpul căruia sute de oameni au fost răniţi sau şi-au pierdut viaţa.

6. Violet Jessop

Ghinionul: A fost pe trei vapoare...şi toate s-au scufundat

image

Căpitanii considerau că prezenţa unei femei la bordul unei nave aduce ghinion. Se spune că femeile agită marea. Pe de altă parte, superstiţiile spun că o femeie goală calmează marea.

În 1911, Violet Jessop era stewardesă la bordul vasului Olympic, „sora mai mică“ a Titanicului. În luna septembrie a acelui an, nava s-a ciocnit cu un vas de război britanic. Atunci nimeni nu a fost rănit, iar Violet a decis să-şi încerce norocul pe o navă mai mare: Titanic.

Acolo a adus nu numai ghinionul ei, ci şi pe căpitanul navei Olympic, Edward Smith. Ce s-a întâmplat mai departe, ştiţi cu toţii. Nu aveaţi însă de unde să ştiţi că Violet a scăpat cu una dintre bărcile de salvare ale Titanicului şi că în 1916 ea s-a îmbarcat la bordul navei Britannic ca asistentă medicală. Şi acest vas s-a scufundat, iar Violet a reuşit şi de această dată să ajungă teafără la mal, cu o barcă de salvare.

Violet Jessop a murit de insuficienţă cardiacă congestivă în 1971, iar cenuşa ei a fost aruncată în mare.

5. Robert Todd Lincoln

Ghinionul: Cunoştea numeroşi preşedinţi americani şi toţi au fost împuşcaţi

image

Robert Todd Lincoln avea 21 de ani când tatăl său, Abraham Lincoln, a fost asasinat. Ulterior şi-a construit propria carieră politică şi a fost recompensat cu funcţia de ministru de război în timpul mandatului lui James Garfield. În 1881, la doar patru luni de la numirea sa în funcţie, Garfield l-a invitat pe Todd într-o excursie în New Jersey. Înainte ca vreunul dintre ei să pună piciorul în tren, Garfield a fost împuşcat mortal.

20 de ani mai târziu, Robert Todd se afla în Buffalo, New York, la invitaţia lui Wiliam McKinley, proaspăt ales preşedinte al SUA. În timpul unui discurs, McKinley a fost împuşcat de două ori. Todd nu a fost martor la această scenă, dar a auzit focurile de armă. McKinley a murit opt zile mai târziu din cauza rănilor.

Văzând că le poartă ghinion amicilor săi prezidenţiali, Robert Todd a refuzat următoarele invitaţii prezidenţiale, spunând că „există o fatalitate certă atunci când se află în preajma unor preşedinţi“.

4. Ann Hodges

Ghinionul: a fost lovită de un meteorit

image

Pe 30 noiembrie 1954, Ann Hodges se bucura de somnul de după-amiază pe canapeaua sa. În acelaşi timp, un meteorit se îndrepta spre Pământ. Acesta s-a fragmentat în trei bucăţi în timpul coborârii sale, iar una dintre aceste bucăţi a spart acoperişul casei lui Hodges şi a lovit-o în şold.

Te-ai putea gândi că asta s-ar putea întâmpla oricui. Dar în realitate ea este singura persoană lovită vreodată de un meteorit.

Norocul lui Ann Hodges aproape că s-a schimbat atunci când a realizat că are un fragment rar pe podeaua sufrageriei ei, care ar putea să îi aducă bani frumoşi. Însă această speranţă de îmbogăţire s-a stins imediat după ce mai mulţi oameni au revendicat meteoritul.

Forţele Aeriene ale SUA au trimis un elicopter în zonă pentru a lua roca. Eugen Hodges, soţul femeii lovite de meteorit, a angajat un avocat pentru a-şi recupera piatra. Între timp, şi proprietarul casei în care locuiau soţii Hodges a revendicat fragmentul de meteorit, spunând că vrea să-l vândă pentru a acoperi pagubele aduse casei. La vremea respectivă erau oferte de cumpărare chiar şi de 5.000 de dolari. Însă până când soţii Hodges au reuşit să-şi recupereze piatra, un an mai târziu, atenţia publicului a scăzut, iar ei nu au mai găsit un cumpărător interesat. Aşa că meteoritul a fost donat Muzeului de Istorie Naturală din Alabama.

3. Roy Sullivan

Ghinionul: A fost lovit de fulger....de şapte ori.

image

Statistic vorbind, există o şansă la trei mii să fii lovit de fulger. Prin urmare, să fii lovit de şapte ori este aproape imposibil.

Dar nu şi pentru Roy Sullivan, un pădurar american la Parcul Shenandoah din Virginia, care a fost lovit de fulger de şapte ori.

Unii oameni de ştiinţă susţin că ocupaţia lui Sullivan, aceea de a fi pădurar într-o zonă predispusă la furtuni cu trăsnete, ar putea avea legătură cu acest caz.

Sullivan a fost lovit pentru prima dată de fulger în 1942, în timp ce se afla pe un turn de observare. Fulgerul i-a intrat prin picior şi a ieşit prin degetul mare, lăsându-l fără unghie. Sullivan a mai fost fulgerat în timp ce conducea pe un munte, când pescuia şi în cabana pădurarului, când părul i-a luat foc. Trei ani mai târziu a fost trăsnit în gleznă, iar la următorul incident şi soţia sa a fost lovită de fulger, odată cu el. Deja când a fost fulgerat pentru a şasea oară Sullivan a povestit că fugea tot timpul de „norii care-l urmăreau“. Şi totuşi nu fulgerele l-au omorât: el s-a împuşcat la vârsta de 71 de ani.

2. Jeanne Rogers

Ghinionul: A păţit cam de toate

image

Jeanne Rogers nu a fost lovită de fulger de şapte ori, ci „doar“ de două ori. Când avea 18 ani, Roger se afla cu o prietenă pe un vas de croazieră. Când s-a aplecat prea mult peste balustradă pentru a face o fotografie, a căzut în apă. Prietena ei a alergat pentru a chema ajutoare, dar a alunecat şi a rămas inconştientă. După ce şi-a revenit a reuşit să îl convingă pe căpitan să întoarcă vasul pentru a o recupera.

Câţiva ani mai târziu, în timp ce se plimba cu fiul ei pe stradă, l-a auzit pe acesta strigând: „ce pasăre amuzantă, mami!“, moment în care un liliac s-a prins în părul ei. Panicată, a început să ţipe, dar asta nu a făcut decât să-l agite şi mai mult pe liliacul care îi zgâria scalpul. Într-un final, o cunoştinţă i-a împrumutat cheile de la maşină pentru a merge la veterinar...singură.

În rest, Jeanne a fost jefuită, împuşcată, sugrumată şi a căzut într-o gură de canalizare. „Moartea nu mă sperie. Viaţa este cea care ma înfioară“, a spus Rogers.

1. Tsutomu Yamaguchi

Ghinionul: Două oraşe au fost atacate cu bomba atomică, iar el a fost în amândouă

image

Născut în 1916, Tsutomu Yamaguchi se afla într-o călătorie de afaceri la Hiroshima, pe 6 august 1945. În timp ce cobora din tramvai, o bombă atomică exploda la aproximativ trei kilometri depărtare. Temporar orb şi cu timpanele distruse, Yamaguchi a părăsit Hiroshima după o noapte petrecută într-un adăpost, convins că nu era cel mai sigur loc pentru a deschide o afacere.

Aşa că s-a îndreptat spre Nagasaki.

Trei zile mai târziu, Yamaguchi se afla în biroul şefului său povestindu-i de peripeţia lui, când a auzit un zgomot pe care puţini oameni de pe pământ îl puteau recunoaşte, dar care lui îi era cunoscut: o nouă bombă atomică era detonată.

Nu numai că Yamaguchi a supravieţuit şi de această dată, ci a trăit până în ianuarie 2010, până la vârsta de 93 de ani. El a fost ultimul supravieţuitor al celor două bombardamente atomice.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite