FOTO Cele mai periculoase drumuri din lume urmate de copii în numele educaţiei şcolare

FOTO Cele mai periculoase drumuri din lume urmate de copii în numele educaţiei şcolare

Podul suspendat din Lebak, Indonezia FOTO Bored Panda

Spre fericirea unora şi nefericirea altora, şcoala începe în două săptămâni. Este important de ţinut minte, însă, faptul că în unele colţuri ale lumii, mersul la şcoală este un lux pentru care copiii se luptă din greu.

Ştiri pe aceeaşi temă

În unele părţi ale lumii, copiii străbat drumuri cu adevărat incredibile pentru a se bucura de educaţia şcolară pe care alţii o reneagă. Publicaţia online „Bored Panda” a făcut o selecţie a celor mai dificile drumuri spre şcoală. Potrivit UNESCO (Organizaţia Naţiunii Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură) progresul realizat la un moment dat în educaţie prin trimiterea cât mai multor tineri la şcoală a intrat în regres. Zonele care pot „găzdui” rute şcolare se năruiesc sau, uneori, drumul spre institutul de învăţământ este atât de greu, încât mulţi dintre învăţăcei renunţă. Soluţia pare simplă: repararea drumurilor, a podurilor sau cumpărarea unor autobuze şi angajarea unui şofer. Totuşi, lipsa fondurilor şi dezastrele naturale iminente întârzie adoptarea soluţiilor în unele ţări.
 
Un drum de cinci ore prin munţi, pe o alee cu o lăţime de 30 de centimetri, din Gulu, China

Pe scări nesigure de lemn, satul Zhang Jiawan, China

Zanskar, Munţii Himalaya

La 400 de metri deasupra râului Rio Negro, Columbia, copiii „zboară” pe o distanţă de 800 de metri, suspendaţi pe un cablu din oţel.

În canoe, Riau, Indonezia.

Podul din copac - la propriu, din India

Un pod îngheţat din provincia Sichuan, China

Pe zidurile unei fortăreţe din secolul al XVI-lea din Sri Lanka, sudul Asiei


Pe pluta de bambus, în satul Cilangkap, din Indonezia

200 de kilometri prin munţii Pili, din China

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: