Reţeta zilei: Brioşe cu brânză şi usturoi
0Această reţetă de brioşe cu brânză şi usturoi are gustul unei pâini cremoase! Este o reţetă neobişnuită, moale şi cremoasă datorită untului. De la unt, brioşele „se îmbracă“ într-o frumoasă crustă aurie. În plus, nu trebuie să-ţi faci griji că aceste brioşe ar putea să se lipească de fundul tăvii.
Brioşe cu brânză şi usturoi – Ingrediente (12 brioşe)
Ingrediente uscate
250 g făină
1½ linguriţă praf de copt
sare
Ingrediente umede
1 ou, bătut puţin
¾ cană + 2 linguri lapte
1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie
3 linguri smântână (sau iaurt gras)
4 linguri ulei
¼ cană pătrunjel proaspăt, tocat (sau 2 linguriţe uscat)
1 căţel usturoi, pisat
2 căni brânză cheddar răzuită
Pentru umplutură
90 g unt
2 căţei usturoi, pisaţi
12 felii mozzarella