Cum prepari omleta perfectă. Reţeta celebrei şcoli Cordon Bleu din Paris

Cum prepari omleta perfectă. Reţeta celebrei şcoli Cordon Bleu din Paris

Omleta reprezenta testul suprem pentru un bucătar FOTO Shuuterstock

Omleta este unul dintre preparatele cel mai uşor de făcut, dar şi cel mai uşor de ratat. De altfel, odinioară era o probă ce demonstra abilităţile unui bucătar. În vremurile moderne, în care tehnologia face mare parte din treaba unui chef, o simplă omletă ar putea fi din nou testul suprem.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poate unii îşi amintesc o scenă din filmul clasic „Sabrina“, în care Audrey Hepburn joacă rolul unei eleve la celebra şcoală de bucătari Cordon Bleu din Paris şi dă... testul omletei.

Disputele asupra unei simple omlete nu încetează nici azi: dacă tigaia trebuie sau nu să fie de fontă, ce condimente punem, adăugăm ierburi aromatice sau alte ingrediente precum brânza şi şunca, când e momentul perfect pentru a fi împăturită, trebuie să fie rumenită sau să nu?

Chefii de la Cordon Bleu folosesc doar patru ingrediente, dintre care unul are o importanţă deosebită pentru reuşita reţetei.

Află aici reţeta de omletă de la celebra şcoală Cordon Bleu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările