Ce este mai profitabil dintre un elevator auto vulcanizare sau un elevator auto cu două coloane convenabil?

Ce este mai profitabil dintre un elevator auto vulcanizare sau un elevator auto cu două coloane convenabil?

Dacă deţineţi un service auto, cu siguranţă v-aţi pus de nenumărate ori întrebarea ce fel de echipamente sunt cele mai profitabile pentru afacerea dumneavoastră.

Mai ales când vine vorba de achiziţia unui nou elevator auto, nu se poate să nu vă întrebaţi ce ar trebui să cumpăraţi dintre un elevator 2 coloane şi un elevator vulcanizare porinind de la premisa că amândouă necesită cam aceeaşi investiţie.

Ce este un elevator şi cum vă este de folos acest aparat dacă deţineţi un service auto?

Elevatoarele auto sunt utilaje grele folosite la ridicarea autoturismelor de diferite dimensiuni pentru depanarea acestora. Înainte de apariţia primelor elevatoare auto la începutul secolului XX, pentru un acces mai uşor la piesele din interiorul maşinii, atelierele auto se construiau cu gropi adânci în pământ deasupra cărora se parcau autoturismele. Astfel, pentru a le repara, mecanicii puteau să intre sub maşini fără a le ridica.

Dar metoda gropilor nu era una practică deoarece repararea maşinilor în acest fel nu era o operaţiune comodă şi nici pe departe plăcută pentru majoritatea mecanicilor. De aceea, chiar dacă progresul tehnologic în acest domeniu a avut loc foarte lent, circumstanţele cereau soluţii alternative. Şi astfel s-a creat în anul 1925 primul elevator auto de către Peter Lunati, un mecanic care s-a hotărât să pună sfârşit unui motiv real de declanşare a claustrofobiei printre colegii de breaslă.

Care este diferenţa dintre un elevator auto cu două coloane şi un elevator auto vulcanizare?

Elevatoarele auto cu două coloane diferă mult în funcţie de preţul lor, dar în general funcţionează toate după principiul hidraulic şi ridică de la sol maşini cu mase foarte mari. Chiar şi cele mai convenabile dintre ele pot ridica sarcini maxime de până la 4200 de kg chiar dacă nu costă mai mult de 6000 de lei. Pe de altă parte, la acest preţ sunt prevăzute cu funcţii de blocare şi deblocare manuală, iar indiferent de cât de mult sunteţi dispuşi să plătiţi pentru ele, din punct de vedere al spaţiului pe care îl ocupă nu vor fi niciodată atât de convenabile ca elevatoarele de tip foarfecă.

Elevatoarele auto pentru vulcanizări sunt elevatoare auto de tip foarfecă, cu preţuri foarte convenabile şi extrem de practice datorită structurii pe care o au. Funcţionează tot pe baza principiului hidraulic şi sunt acţionate de doi cilindri. Dar spre diferenţă de elevatoarele cu două coloane din aceeaşi clasă de preţ, pot ridica sarcini maxime de doar 3200 de kg. În schimb, principalul lor avantaj este faptul că atunci când nu sunt folosite ocupă foarte puţin spaţiu şi asta face ca lucrările din interiorul service-ului să se poată desfăşura nestingherit. În plus, sunt dotate cu sisteme de blocare şi deblocare automată.

Ce au în comun elevatoarele auto cu două coloane şi cele pentru vulcanizări?

Aşa cum am menţionat şi în introducerea acestui articol, atât elevatoarele auto cu două coloane cât şi cele special concepute pentru vulcanizări sunt convenabile ca preţ. În general, elevatoarele auto pot ajunge să coste şi peste 20.000 de lei. Dar chiar şi cu un buget de 3 ori mai mic, puteţi investi într-un elevator auto performant dacă alegeţi unul cu două coloane sau un elevator auto de tip foarfecă pentru vulc anizări.

În plus, dacă sunt achiziţionate de la un distribuitor sau producător de încredere, elevatoarele auto trebuie să dispună de certificate de calitate CE care să ateste faptul că proprietăţile lor se ridică la standardele impuse de Uniunea Europeană indiferent de structura pe care o au.

Cum alegi un elevator de care să fii 100% mulţumit?

Pornind de la informaţiile de mai sus, pentru a alege elevatorul potrivit pentru afacerea dumneavoastră, trebuie să luaţi în calcul mai multe criterii.

Dacă pentru business-ul pe care îl conduceţi contează mai mult sarcina maximă pe care o poate ridica elevatorul şi preţul acestuia, optaţi pentru un elevator cu două coloane deoarece cu toate că ridică mai mult, este puţin mai convenabil decât un elevator auto pentru vulcanizări.

Dacă dimpotrivă puneţi mai mult preţ pe spaţiul liber din interiorul atelierului sau pe sistemele automate cu care este prevăzut utilajul pe care îl cumpăraţi, investiţi cu toată încrederea într-un elevator auto pentru vulcanizare deoarece ocupă puţin datorită structurii sale şi în acelaşi timp este prevăzut cu sisteme automate care asigură operarea sa în maximă siguranţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: