Trump anunţă că a primit o nouă scrisoare de la Kim Jong-un

Trump anunţă că a primit o nouă scrisoare de la Kim Jong-un

Kim Jong-un si Donald Trump FOTO Getty Images

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că a primit o scrisoare „minunată” de la liderul nord-coreean Kim Jong-un, relatează The Hill.

„Avem o relaţie foarte bună”, a declarat Trump la plecarea de la Casa Albă spre Iowa.
 
Trump a adăugat că ar putea avea loc o nouă întâlnire cu Kim însă a precizat că liderul nord-coreean „s-a ţinut de cuvânt”.
 
„Acest lucru este foarte important pentru mine”, a afirmat Trump.
 
Trump urmează să călătorească în Asia luna aceasta pentru a participa la summit-ul G20 din Japonia, unde se va întâlni cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in.
 
Negocierile privind dezarmarea nucleară a Corei de Nord au ajuns într-un impas după ce al doilea summit dintre Trump şi Kim, în februarie 2019, s-a încheiat cu un eşec.
 
Între timp, Coreea de Nord a reînceput testarea de rachete cu rază scurtă, determinând aliaţii să se întrebe dacă Kim mai este interesat de discuţiile privind dezarmarea nucleară.
 
Deşi John Bolton, consilierul pe securitate naţională al Casei Albe precum şi aliaţii SUA au declarat că aceste teste au încălcat o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU, Trump a afirmat că nu a fost deranjat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: