Premierul Justin Trudeau consideră „inacceptabilă” închiderea biroului de la Moscova a postului CBC/Radio-Canada

Premierul Justin Trudeau consideră „inacceptabilă” închiderea biroului de la Moscova a postului CBC/Radio-Canada

FOTO EPA-EFE

Premierul canadian Justin Trudeau consideră inacceptabilă închiderea biroului de la Moscova a postului CBC/Radio-Canada.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este prima dată când Rusia interzice o entitate media occidentală de la începutul războiului din Ucraina. Conducerea de la Moscova a precizat că acesta este un răspuns la interzicerea canalului grupului rus RT din Canada, a cărui transmisie a fost închisă la începutul lunii martie, relatează news.ro. 

Trudeau a scris pe contul său de Twitter că prin această decizie, Putin încearcă să împiedice mass-media să informeze fapte, lucru pe care îl consideră inacceptabil. 

"Prin decizia sa de a expulza mass-media canadiene din Moscova, Putin încearcă să le împiedice să informeze fapte şi este inacceptabil. Jurnaliştii trebuie să poată lucra în siguranţă - fără cenzură, intimidare sau ingerinţă", a scris Justin Trudeau pe Twitter. 

 Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a declarat în cadrul briefing-ului săptămânal că CBC a devenit un "megafon de propagandă antirusească". 

Grupul de radio s-a declarat dezamăgit de decizia Kremlinului amintind că CBC/Radio-Canada este activ în Rusia de peste 44 de ani şi că era singura entitate de presă canadiană cu prezenţă permanentă în această ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările