Administraţia Trump poate menţine interdicţia de călătorie impusă refugiaţilor, stabileşte Curtea Supremă

Administraţia Trump poate menţine interdicţia de călătorie impusă refugiaţilor, stabileşte Curtea Supremă

Donald Trump

Curtea Supremă americană a aprobat o cerere a administraţiei Trump de a continua să implementeze o interdicţie impusă refugiaţilor de a intra pe teritoriul Statelor Unite, relatează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fără să prezinte motivaţia, instanţa supremă a blocat o hotărâre prin care o curte de apel scutea de la interdicţie refugiaţi ce deţineau un angajament contractual de la organizaţii care se ocupă cu reinstalarea lor până când Curtea Supremă avea să se pronunţe asupra legalităţii măsurii.
 
Această decizie ar urma să afecteze aproximativ 24.000 de oameni.
 
Administraţia Ttump a interzis cetăţenilor din şase ţări musulmane, şi anume Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen, să intre pe teritoriul Statelor Unite.
 
Amploarea acestei interdicţii a fost contestată la tribunale după ce Curtea Supremă a aurtorizat-o să intre în vigoare, cu excepţia persoanelor care pot să dovedească o relaţie credibilă de bona fide în Statele Unite.
 
Hotărârea ar putea să le dea speranţe susţinătorilor interdicţiei, însă ar putea la fel de bine să reflecte doar dorinţa Curţii Supreme de a păstra statu-quoul până când va analiza cazul, luna viitoare, comentează CNN.
 
”Deşi este tentant ca hotărârea să fie interpretată ca un indiciu al modului în care va statua Curtea, este mai bine înţeleasă ca o măsură procedurală foarte modestă în vederea stabilizării în următoarele patru săptămâni a amplorii interdicţiilor de a călători”, declară Steve Vladeck, un analist CNN al hotărârilor Curţii Supreme şi profesor la Facultatea de Drept a Universităţii din Texas.
 
Membrii Curţii nu şi-au motivat această deciziae, pe care au luat-o marţi cu cinci voturi.
 
Curtea urmează să examineze pe 10 octombrie legalitatea interdicţiei de clătorie impusă de administraţia Trump.
 
citeste totul despre: