Ziar apropiat Kremlinului: Rusia ia în calcul un schimb de prizonieri în cazul celor 24 de marinari capturaţi în Strâmtoarea Kerci

Ziar apropiat Kremlinului: Rusia ia în calcul un schimb de prizonieri în cazul celor 24 de marinari capturaţi în Strâmtoarea Kerci

Un marinar ucrainean capturat de ruşi în Strâmtoarea Kerci FOTO Arhivă

Rusia ar putea face un schimb între cei 24 de marinari ucraineni luaţi prizonieri în noiembrie în largul Crimeei ocupate şi cetăţeni ruşi deţinuţi în Ucraina, dezvăluie în ediţia de vineri ziarul Izvestia, apropiat Kremlinului, citând o sursă diplomatică rusă de rang înalt, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marinarii, luaţi prizonieri în urma unui incident armat între marinele rusă şi ucraineană în Strâmtoarea Kerci, la 25 noiembrie, au fost transferaţi câteva zile mai târziu la Moscova şi inculpaţi de intrare ilegală pe teritoriul rus.

Sursa diplomatică citată de Izvestia subliniază că marinarii ucraineni ar urma să fie judecaţi în Rusia înaintea unui eventual schimb de prizonieri, subliniind că numeroşi ruşi deţinuţi în Ucraina ar putea face obiectul unor negocieri în acest sens.

Nicio dată nu a fost stabilită în vederea procesului celor 24 de marinari, care se consideră prizonieri de război, un statut pe care Moscova refuză să li-l acorde.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: